Адвокатски услуги при развод

7 важни причини да наемете бракоразводен адвокат

Ако искате да се разведете, определено трябва да наемете адвокат. Ето как един бракоразводен адвокат може да Ви помогне в процеса.

На път ли сте да се разведете?

Ако е така, трябва да обмислите наемането на адвокат. Разводите могат да станат трудни дори когато двамата съпрузи са съгласни да се разделят. Много развеждащи се двойки осъзнават, че имат конкуриращи се представи кой какво трябва да получи. Ако са замесени деца, може също да срещнете спорове, свързани с попечителството.

Но понякога един от съпрузите не е сигурен дали има нужда от бракоразводен адвокат. Ако това звучи като вас, вие сте попаднали на правилното място. В тази статия ще обясним 7-те основни причини, поради които трябва да наемете бракоразводен адвокат. Продължете да четете, за да сте сигурни, че разводът ви ще мине възможно най-гладко.

1. Имате някой, който може да ви защити

Когато сте в разгара на развода, ще имате нужда от някой, който може да ви защити. Това е особено вярно, ако вие и вашият бивш партньор споделяте много активи. След като се разведете, всичко трябва да бъде разделено между вас двамата. Ако се опитате да преговаряте сами със съпруга си, може да не успеете да се съгласите.

Вашият съпруг може да си намери свой собствен адвокат, който да защитава интересите им. Когато това се случи, трябва да си вземете бракоразводен адвокат. По този начин можете да гарантирате, че вашите предпочитания ще бъдат следвани възможно най-много. Вашият адвокат също може да се увери, че всичко е справедливо. Ако юристът смята, че бившият ви съпруг иска повече, отколкото обикновено се дава, той ще се бори за вас.

2. Можете да поискате правен съвет

Много разводи са пълни с юридически жаргон. В някои случаи може да срещнете стъпки в процеса, които не разбирате. Ако продължите без адвокат, в крайна сметка може да направите грешки. Тези грешки могат да доведат до забавяне или усложняване на процеса на развод. За да ги избегнете, трябва да помислите за наемане на адвокат.

След това можете да се консултирате с вашия адвокат, когато имате въпроси относно процеса. По същия начин вашият адвокат може да ви помогне да отговорите по подходящ начин, когато бившият ви предяви конкретни искания. Без адвокат може да не знаете как да отговорите по начин, който да защити вашите интереси.

3. Защитете правата си спрямо децата си

Разводите стават по-сложни, когато са замесени деца. Развеждащите се родители често не са съгласни кой трябва да притежава децата. Битките за попечителство често стигат до съд. Когато решават при кого да останат децата, властите се стараят да имат предвид най-добрия интерес на детето. Обикновено съдилищата се опитват да запазят участието на двамата родители в живота на децата. Дори ако единият родител има еднолично попечителство, другият родител може да има права на посещение.

Някои родители също имат съвместно попечителство. Това означава, че всеки от тях има попечителство над децата за определен период от време. Статистически, жените са по-склонни да получат основно попечителство над децата си. Адвокатите помагат да се гарантира, че всичко остава възможно най-справедливо. Ако смятате, че бившият ви съпруг представлява опасност за децата ви, можете да подадете молба за еднолично попечителство и да ограничите достъпа на съпруга си.

Вашият адвокат ще ви помогне да докажете пред съда, че е в най-добрия интерес на децата ви да стоят далеч от съпруга си. Ако не сте родителят с основно попечителство, ще трябва да плащате и издръжка за дете. Вашият адвокат ще ви помогне да гарантирате, че сумата не надвишава това, което можете да си позволите.

4. Общувайте по-добре със съпруга си

Разводите често включват силни емоции. По време на развода може да почувствате гняв, предателство или дори тъга. Тези емоции са нормални, но могат да попречат на способността ви да общувате със съпруга/та. По време на развод добрата комуникация е от съществено значение. Колкото по-добре общуват двете страни, толкова по-гладък ще бъде разводът. И все пак може да реагирате по-бързо на разочарование поради емоциите, през които преминавате. Адвокат може да разговаря с вашия съпруг и неговия правен екип вместо вас. Те ще подходят към разговора по професионален начин. Ако трябва да говорите със съпруга си, те ще ви дадат съвет.

5. Останете по-обективни

Вашите емоции също ви правят по-трудно да останете обективни. Например някои развеждащи се съпрузи искат да запазят всичките си активи или смятат, че имат право на повече от справедливия им дял. Добрият адвокат ще ви каже какви са вашите реалистични възможности. Те ще се борят за това, което искате, като използват справедливи и обективни правни стандарти.

6. Вземете по-добри решения

Понякога по време на разводите се случват неочаквани неща. Когато това се случи, може да не знаете какво да правите. Тук идва вашият бракоразводен адвокат. Той може да ви помогне да прегледате ситуацията и да вземете най-доброто решение.

7. Имайте някой в ​​ъгъла си

Когато се разведете, трябва върху много да се съсредоточите. Може да се наложи да се преместите или да обясните ситуацията на приятели и семейство. Ще трябва да се справите с емоционалните реакции на вашите деца и хората около вас.

Може дори да се наложи да си намерите нова работа, ако не сте основният източник на прехрана. Поради това много хора, които преминават през развод, искат някой, който е на тяхна страна и е готов да ги изслуша. Бракоразводните адвокати ви срещат там, където се намирате, и ви помагат да преминете през този период от време.