Българското Черноморие

Българското черноморско крайбрежие е лятната площадка на страната, която привлича не само българи, но и туристи от цяла Европа и извън нея. По Българското черноморие са изградени по предназначение курорти ,превръщайки в сериозни съперници на тези на Испания и Гърция, докато независимите пътешественици ще намерят много място за разглеждане далеч от чадърите и джет ски.

Рядко населените пясъчни плажове на далечния юг и север, пълните с птици езера около Бургас и живописни древни градове като Несебър и Созопол са награди за дестинации. „Морската столица“ на Варна и морският й съперник Бургас са два от най-оживените градове в България. Плануваите вашата екскурзия с Culture Tours. И двамата са известни с летни фестивали и нощен живот, както и с множество музеи и галерии.

Тези със собствен транспорт ще имат още по-голям избор, с дивия природен парк Странджа на юг и живописния нос Калиакра и Добруджанския регион на север.

Созопол

Древен Созопол, с очарователния си стар град на меандриращи калдъръмени улици и красиви дървени къщи, свити заедно на тесен полуостров, е един от акцентите на брега. С два превъзходни плажа, гениална атмосфера, изобилно настаняване и добри транспортни връзки, той отдавна е популярен морски курорт и прави отлична база за проучване на района. Въпреки че не е толкова претъпкан като Nesebâr, той става все по-популярен сред международните посетители. Лятото също има оживена културна сцена с много безплатни концерти и други събития през лятото.

Новият град, известен като „Харманите“, се намира на юг от малката автогара. Най-добрият плаж е в тази част на града, но в противен случай това са предимно модерни хотели и жилищни райони.

Слънчев бряг

Най-известният от всички плажове в България, Слънчев бряг е най-големият и най-оживен курорт на Българското черноморие . Като се гордее с 8-километров участък от фин златист пясък, Съни наистина живее до своето име, средно около 1700 слънчеви лъчи между май и октомври. Изпълнен с висококачествени курорти, милион ресторанти, водни спортове под наем палатки и някои от най-лудите нощни клубове в страната, този взрив на плаж може да се похвали и с различен, по-малко оценен вид дива природа: той е дом на някои от последните останали естествени брегове на брега пясъчни дюни и редки видове растения. Слънчев бряг е срещу залива от историческия град Несебър.

Вашият коментар