Премахване на дизелов филтър плюсове и минуси

Да, ще се наложи да прецените как да постъпите, ако си мислите да премахнете Вашия филтър за твърди частици. Преценете добре, като се запознаете какви са положителните и отрицателните страни на това Ваше решение

Плюсове са следните

Мощност!

Едно от основните предимства и предимства при отстраняване на филтър за твърди частици е осезаемо увеличаване на мощността на автомобила. Увеличението на мощността обикновено се случва в диапазона от 3% до 15% от номиналната мощност, точното увеличение на процента ще зависи от вида на дизеловия филтър за твърди частици, как ще бъде отстранен и какъв автомобил имате и с кой мотор. В същото време премахването на филтъра за твърди частици и това увеличаване на мощността не предполага промени в двигателя, някоя от неговите системи или настройка на чипове. С едновременна настройка на чипа и премахване на филтъра за частици, резултатът ще бъде още по-забележим и осезаем!

Разтоварване на двигателя!

След отстраняване на дизелов филтър за твърди частици експлоатационният живот на двигателя значително се удължава, тъй като продуктите от изгарянето на сажди и дизели от него могат да летят без никакво съпротивление. И да не забравяме, че все още има „масло“ и неговите компоненти, които също попадат в изпускателната система. Освен това двигателят ще стане по-прост и лесен, а ефективността му ще се увеличи.

-Решаване на проблема с дизелов филтър за твърди частици завинаги! Дори да замените филтъра за твърди частици с нов – това не гарантира, че той ще работи дълги години и ще ви служи вярно. С нашето качество на дизеловото гориво, ритъма на движение и колко небрежно много хора се отнасят към колите си, чакането на филтъра за твърди частици да работи завинаги е просто глупаво. Дизеловите филтри за твърди частици обикновено издържат от 3 до 10 години. И това, може би, е основното предимство и основният плюс на премахването на филтъра за твърди частици в колата ви.

Вашият коментар