Избор на добър електротехник

5 съвета за избор на добър електротехник

Изборът на добър електротехник за вашия проект може да бъде предизвикателство, особено ако не знаете какво да търсите или какви въпроси да зададете. С всички електротехници в областта днес, как можете да сте сигурни, че получавате някой, който е квалифициран в вида работа, от която се нуждаете, и който ще ви предостави качеството на услугата, което очаквате? Процесът може да се почувства малко като търсене на игла в купа сено.

В електротехническата работа има много различни видове работни места, които изискват различни набори от умения, но всички те имат едно общо нещо: те трябва да се извършват от квалифицирани специалисти, които знаят какво правят. Нека да разгледаме пет общи съвета, които да имате предвид, когато интервюирате потенциални електротехници, за да ви помогнем да намерите някой, който е достатъчно квалифициран и заслужаващ доверие за работата.

Попитайте вашата мрежа за препоръки

Един от най-добрите начини да намерите качествен електротехник е като се свържете с приятели, семейство, колеги, бизнес партньори и други, които познавате, които може да са имали подобни електрически нужди като вашите. Ако са имали добър опит с електротехник в миналото, те ще бъдат повече от щастливи да ви ги препоръчат. Това е чудесен начин да започнете търсенето си, защото бързо стеснява полето от кандидати до тези, които вече имат опит в удовлетвореността на клиентите сред хората, на които имате доверие.

Проверете техните идентификации, лицензиране и застраховка

Когато проучвате и интервюирате електротехници, поискайте да видите техните пълномощия и лиценз. Това е важно, тъй като щата Ню Йорк не изисква електротехниците да бъдат лицензирани от държавата, въпреки че много градове, включително Ню Йорк, изискват). Никога не работете с електротехник, който не е надлежно лицензиран от държавата. Лицензирането означава, че електротехникът има достатъчно обучение и опит, за да носи отговорност за своята работа. Можете също така да се консултирате с лицензионния съвет на вашата държава, за да видите дали има подадени оплаквания срещу електротехника, който обмисляте да наемете.

Освен това попитайте електротехника за неговото ниво на обучение и каквито и да е сертификати, които притежава (напр. калфа, майстор електротехник, специалист по спазване на изискванията за електрическа безопасност и т.н.). Може да искате електротехник, който е специално сертифициран за вида работа, която трябва да свършите. И накрая, уверете се, че електротехникът е обвързан и застрахован, тъй като това ще ви покрие в случай на повреда, измама и т.н.

Питайте за техния опит и експертиза

Опитът е от ключово значение, когато става въпрос за електрически работи. Електротехник, който е в бизнеса от известно време, вероятно ще има повече опит и ноу-хау от този, който току-що започва. Попитайте от колко време са в бизнеса и по какви проекти са работили в миналото. Попитайте ги в какви типове проекти са специализирани. Уверете се, че всеки електротехник, когото интервюирате, има достатъчно опит в работата с типа електрически проект, от който се нуждаете. И когато задавате тези въпроси – слушайте внимателно как отговарят. Ако обясняват нещата на обикновен език, за да можете да ги разберете, това е улика, че знаят какво правят. Ако използват много неясни или технически термини и говорят над главата ви, може просто да издухат дим.

Поискайте референции и проверете отзиви

Ако сте следвали първия съвет по-горе, вече имате поне една добра препоръка за електротехник. Но един надежден електротехник винаги е готов да предостави препоръки от минали клиенти – така че поискайте от тях повече и действително се обадете на препоръките. Вижте какъв е техният опит в работата с електротехника. Бяха ли доволни от работата? Електротехникът свърши ли работата навреме и в рамките на бюджета? Можете също така да проверите сайтове за онлайн прегледи като Yelp или Angi, за да получите представа какво са казали другите за работата на електротехника. Това може да бъде ценен ресурс, който да ви помогне да вземете решение.

Питайте за гаранции

Добрият електротехник винаги ще застане зад работата си. Не забравяйте да попитате за гаранции на производителя за специфичните продукти, които се инсталират, както и за гаранции за работата. За допълнителна защита, попитайте за всички програми за разширена гаранция, които може да са налични.