Защо да се лекуваме в чужбина?

Проучване за лечение в чужбина

Проучване за лечение в чужбина. Съществуват много и различни причини, поради които пациентите избират да се лекуват в друга страна. В определени случаи такъв избор е продиктуван от нуждата да се приложи определено лечение, което не може да бъде осигурено в страната им.

Някои страни разполагат с по-добре оборудвани болници и специализирани медицински екипи, които имат експертизата да извършват сложни и животоспасяващи операции за редки или остри заболявания. Когато се налага операция в чужбина е добре да се консултирате с поне двама различни специалисти и да се запознаете предварително с цялата възможна информация за предстоящото лечение.

Какво трябва да проучите, ако обмисляте лечение в чужбина?

На първо място е необходимо да си набавите цялата медицинска документация, която ви е била издавана – изследвания, скенери, тестове, диагнози и т.н. Без нея, няма да можете да получите консултация, която да е адекватна, без значение към коя клиника в света се насочите.

Необходимо е и да си набавите направление, ако такова се изисква. След това, трябва да обърнете внимание и на финансовия въпрос. Някои лечения в чужбина се поемат от НЗОК изцяло, други частично, а за трети сумата се възстановява на болния след приключване на лечението.

Някои терапии обаче не се поемат изобщо и вие сами ще трябва да покриете цялата цена. Освен това, ще са ви необходими средства за път, нощувки, хонорари и т.н.

За какво не е нужно да се притесняват пациентите

Клиниките в чужбина, които предоставят здравно обслужване, осигуряват пълна информация за проведените процедури, рискове и мерки за безопасност. Осигуряват и преводач или асистират за намирането на такъв.

След процедурата предоставят епикриза, която пациентът да върне обратно в страната си. Макар дадена интервенция да не е извършена в родината му, здравните заведения в страната се грижат за нуждите на пациентите след интервенцията. Те носят пълна отговорност за последващите грижи, така че пациентът не трябва да се тревожи за това.

Как, кога и защо да се лекувате в чужбина можете да научите от експерта в областта д-р Михайлов на www.drmihaylov.bg  

Как, кога и защо да се лекуваме в чужбина?Съществуват много и различни причини, поради които пациентите избират да се лекуват в друга страна. Някои страни разполагат с по-добре оборудвани болници и специализирани медицински екипи.
Какво трябва да проучите, ако обмисляте лечение в чужбина?На първо място е необходимо да си набавите цялата медицинска документация, която ви е била издавана – изследвания, скенери, тестове, диагнози и т.н.. След това, трябва да обърнете внимание и на финансовия въпрос.
За какво не е нужно да се притесняват пациентите Клиниките в чужбина, които предоставят здравно обслужване, осигуряват пълна информация за проведените процедури, рискове и мерки за безопасност. Осигуряват и преводач или асистират за намирането му.