Защо линк билдинга е важен

Увеличава вашия ранг

Защо линк билдинга е важен. Изграждането на връзки е важно за успеха на уебсайт, защото, както споменахме, това е един от основните фактори за класиране във всяка търсачка. Повечето заявки в интернет започват с търсачка и повечето хора, извършващи тези заявки, щракват върху един от първите три резултата от търсенето.

Тъй като търсачките придават толкова голямо значение на връзките, физически е невъзможно да се класирате добре с търсачките, без да придобиете обратни връзки по някакъв начин. Ако имате качествен уебсайт с чудесна информация, хората могат да се свържат с вашия уебсайт естествено, без да се налага да полагате много усилия в изграждането на връзки.

Това обаче работи само ако хората вече знаят за вашия уебсайт. Повечето уебсайтове трябва да положат усилията си в изграждането на връзки, преди да стигнат до тази точка.

Защо линк билдинга е важен. Ускорява трафика на уебсайтове

Изграждането на връзки също може да помогне за увеличаване на трафика към вашия уебсайт. Нандини Шарма от ProofHub се съгласява, казвайки: „Придобиването на качествени обратни връзки е важно не само за печелене на по-високо класиране при търсене, но и за да помогне на бизнеса да привлече повече трафик и да изгради по-добра читателска база, която ще се превърне в плащащи клиенти.“

По-високото, базирано на връзки класиране в търсачките обикновено води до повече кликвания към вашия сайт (особено ако стигнете до първата страница). Колкото повече връзки получавате от висококачествени сайтове със здравословен трафик, толкова повече резултати трябва да видите в органичния трафик към вашия собствен уебсайт.

В този смисъл връзките, поставени на сайтове, които са подходящи за вашия уебсайт, също трябва да увеличат трафика ви от препратки.

Искате съдържанието да е подходящо за това, което можете да предложите, защото знаем, че читателят се интересува от статията, към която сте свързани (те са щракнали върху нея, нали?). Ако връзката ви е подходяща за съдържанието, е по-вероятно те да последват връзката и да проучат и вашия сайт.

Увеличава експозицията на марката

Освен да помогне на сайта ви да се класира по-високо и в крайна сметка да увеличи трафика ви, изграждането на връзки може също да е от полза за информираността на вашата марка. Крайната дългосрочна цел за повечето уебсайтове или компании е да се превърнат в име.

Провеждането на кампании за изграждане на връзки работи за повишаване на осведомеността за марката и прави по-вероятно да се превърнете в сайт за много клиенти, търсещи надеждност и удобство. Цялата цел зад изграждането на връзки е да се намерят външни източници, които ще свързват обратно към вас, или по термините на LSEO „връзка обратно към сайта на нашия клиент“.

В крайна сметка, ако получите достатъчно качествени сайтове, за да се свържете обратно към вашия домейн, това може не само да увеличи вашия органичен трафик без марка, но и вашия марков трафик поради осведомеността и погледа, насочен към вашия домейн. Обемът на търсене на вашата марка може да се увеличи десет пъти.