Избор на материал за мебели за баня

Най-успешният по отношение на „цена-качество“ материал за мебели баня е пластмасата, която лесно понася влага и температурни промени, може да приеме различни форми. Също така в декора на комплекти за мебели за баня се използват метални и стъклени елементи, които трябва да бъдат с високо качество, ако искате ПВЦ мебели за баня Ви да издържат по-дълго.

Подреждаме мебелите за баня

Най-важното правило при подреждането на мебелите в банята е да се осигури комфорт на ползвателите. За да спестите място, не трябва да поставяте умивалника много плътно до други водопроводни инсталации или стени – това само ще затрудни преместването и почистването.

Ако банята е с подово отопление, изберете мебели за баня: шкафове и скрин с крака. Това не само ще удължи живота на мебелите, но и ще запази качеството на съхраняваната вътре в шкафовете козметика и битова химия.

Проверка на качеството на ПВЦ мебели за баня

Ако мебелите за баня са боядисани, уверете се, че боята е равномерна, без петна. Внимателно проверете фитингите, изберете такава мебел за баня, чиито дръжки и панти са изработени от хромиран метал, тъй като пластмасовите дръжки с покритие бързо губят външния си вид.

Проверете мивката, тя трябва да има чипове и вдлъбнатини и ако звукът от почукване на метален предмет върху мивката е звучен, това показва липсата на пукнатини.

Още няколко съвета при избора на мебели за баня

Изберете мебели за баня, направени специално за бани. Това ще удължи живота им, т.к. първоначално са проектирани за работа при условия на висока влажност.

Мебелите трябва да се комбинират с цялостното покритие и останалата част от водопроводната инсталация в банята, както по стил и цвят, така и по текстура.

Ако можете безопасно да използвате ярки цветове за просторна стая, тогава малка баня е по-добре да се играе със спокойни нюанси, които не изяждат място.

Дори ако банята е голяма по размер, не трябва да я запълвате напълно с мебели за баня – осигурете свободно пространство за удобно движение.

Не забравяйте за допълнителните аксесоари към мебелите за баня: сапунерки, куки, дозатори, държачи – те перфектно допълват холистичния образ на стаята, ако са проектирани в същия стил с нея.