Интересни факти за ирландските езикови центрове

Итересни факти за ирландските езикови центрове – Ирландските училища и езикови центрове са инспектирани от националната асоциация на английските училища RELSA – Recognised English Language Schools Association, някои са и членове на британската асоциация ARELS. Освен това работата им се контролира от държавата – в лицето на Министерството на образованието в Ирландия.
Що се отнася до цените, те са средно по-ниски, отколкото в Обединеното кралство: например стандартен двуседмичен курс в езиков цетър по общ английски език в DSE струва $300.
За тези, които искат да останат в Ирландия по-дълго, можем да препоръчаме програмата Au Pair в езиков център: студент (по-често студент) плаща за езиковия курс и работи за масата и подслона в приемното семейство, помагайки в къщата; семейството дава и около $50 „за джобни“. Или програма „учене плюс работа“ – първо месец английски, после платен стаж – например в хотел. Най-общо казано, само граждани на Европейския съюз могат законно да участват в Au Pair и програми за обучение + работа в Ирландия.

Повече за ирландските езикови центрове

Повечето от тези,са хора, които мечтаят да влязат в американски университети. Следователно има повече английски училища в САЩ, отколкото където и да е другаде по света. Учениците от езикови училища живеят в същите общежития като студентите, спортуват с тях, хранят се заедно, ходят на дискотеки. С една дума лесно и бързо се включват в университетския живот. В някои университети на студентите по английски език дори е позволено да слушат лекции в университета – безплатно.
Друга отличителна черта на американските езикови училища и центрове е, че повечето от тях са част от големи образователни асоциации. Понякога дори гигантски: в най-голямата световна асоциация на английските училища ELS.  26 центъра в 17 американски щата, повече от милион души вече са учили в тях от 1961 г.