И какво има за десерт като кучешка храна?

Лакомства за кучета

Позволете на Вашия домашен любимец да опита различни лакомства и да изберете най-любимите. Просто съобразете размера на лакомството с размера на Вашето куче – изсушено копито в реален размер едва ли ще бъде от полза за куче с размерите на йоркширски териер. Трябва да се помни, че общото количество Лакомства за кучета, получени на ден, не трябва да бъде повече от 10% от общото количество храна, която Вашето куче яде.

И не купувайте лакомства, съдържащи оцветители или голям брой други изкуствени добавки.

Независимо дали обучавате кучето си или просто работите върху послушанието и добрия контакт с кучето си по време на разходка, ще Ви трябват малки лакомства за вкъщи, които да вземете със себе си, за да насърчите доброто поведение по време на разходката.

Размер на лакомствата

Размерът на парче от такова лакомство за обучение трябва да бъде приблизително 1×1 или 2×2 см за средно голямо куче – така че домашният любимец ще почувства, че е бил поглезен. За тази цел можете да използвате специални тренировъчни лакомства или да нарежете варено месо, черен дроб или пилешки сърца.

Много кучета много обичат сиренето, но то е твърде мазно, така че може да се дава само в много малки количества и е по-добре да изберете сортове с намалено съдържание на мазнини.

Ако сте запален готвач и любител на експериментите, тогава в интернет ще намерите много различни рецепти. Според които можете сами да приготвите вкусни и здравословни лакомства за Вашия домашен любимец.

И понякога много неочакван, но напълно безвреден продукт, например парче прясна краставица или банан, може да се превърне в деликатесна храна за Вашето куче.

Сега да отворим темата за сухата храна за кучета.

Тези, които вярват, че само мързеливи хора хранят кучетата си със суха храна, грешат. Разбира се, изсипването на храна в купа е по-удобно от варенето / загряването на месо няколко пъти на ден. Нарязването на зеленчуци и готвенето на зърнени храни. Но не става въпрос само за удобство.

Сухата храна съдържа всички основни витамини и минерали, необходими за балансирана диета.

Разбира се, по-добре е да се даде предпочитание на премиум фуражи. Чиито разработчици непрекъснато въвеждат подобрени формули и използват висококачествени суровини. Всичко необходимо в храната за Вашето куче, не само безвредно, но и полезно и необходимо.