Какви са предимствата на натуралната козметика?

Какви са предимствата на натуралната козметика? Тъй като съдържа само естествени съставки, натуралната козметика е по-добра за тялото и здравето ви от конвенционалните козметични продукти. Рисковите, проблемни или противоречиви вещества дори не се доближават до кожата ви.

Какви са предимствата на натуралната козметика?

Използвайки органична козметика, вие също правите голяма услуга на околната среда, тъй като в околната среда се отделят по-малко вредни вещества като микропластмаси или петролни съединения.

Въпреки това, не само при изхвърляне, но и по време на производството на натурална козметика, околната среда обикновено не е толкова силно засегната, както при конвенционалните продукти. Например, палмово масло не се използва в органичната козметика, за която тропическите гори се разчистват или изгарят.

Какво представлява естествената грижа за кожата?

Въпросът не е само в това дали дадена суровина или растение е биологично култивирано. Става дума за отговорност и строги социални, икономически и екологични критерии. Става дума за устойчивост. Става дума за здрава почва, където растенията могат да виреят. И осигуряване на добри условия за тези хора, които работят с почвата и събират растенията, които са в основата на естествената грижа за кожата.

За подхранващите растителни масла

Дар от природата – Растенията съдържат ценни масла в семената си. Тези подхранващи растителни масла са много сходни по състав с естественото масло, произведено от нашата кожа. Естествените растителни масла се абсорбират лесно в кожата, превръщайки се в част от собствената й защитна бариера. Минералните масла, от друга страна, седят само на повърхността на кожата.

Естествени аромати

Натуралната козметика стимулира сетивата ни с естествени аромати – Все повече хора развиват алергии към аромати, които са вездесъщи в ежедневието. Веднъж задействани, алергиите могат значително да намалят качеството ни на живот. В естествените ароматни вещества, които растенията съхраняват в своите корени, листа или цветове, се третират като ценни съкровища.

За всеки отделен продукт се разработват уникални и изискани аромати, направен от етерични масла. Тъй като всеки компонент е известен и проверен, потребителите могат лесно да разберат кои естествени ароматни суровини се използват във всеки продукт.

Правете разлика, като избирате натурална козметика – Избирайки да купят натурална козметика, потребителите подкрепят компании, които създават положителна социална стойност.