Какво не е нужно да пишете в сватбените си покани?

Какво можем да не пишм в сватбените си покани

1. Сватба без деца

Имате пълно право да организирате Вашето сватбено празненство само за възрастни.

Особено, ако се планира некласическа сватба – например във формата на младежки купон в таванско помещение или бар или късна вечерна церемония.

Но да се пише за това в поканата не е необходимо. За да избегнете ненужни въпроси, просто ясно посочете имената на поканените на сватбената покана.

2. Вашите телефонни номера

Това не е необходимо да се посочва – да посочите телефонния си номер в поканата е все едно да кажете: „Обадете се по всякакви въпроси и по всяко време, ден или нощ.“ Сигурен ли сте, че имате нужда от това? Искате ли да бъдете разсеяни, от постоянно звънене на телефона, да имате  обаждания в деня на сватбата си, защото някой гост не е разбрал нещо, а другият не може да се ориентира в нещо и т.н.? По-добре на този ден координаторът за сватбата Ви да отговаря на всички въпроси на гостите – запишете номера му в придружаващата поканата картичка или на сайта за сватбата Ви. И още по-добре, дайте телефона си в деня на сватбения Ви ден на мама или приятелка. Това е перфектното, идеалното решение.

Топ 5 съвета от сватбени агенции

-Общото правило за дизайна на сватбената покана: тя не трябва да съдържа много текст, само необходимата минимална информация. Кой е поканен, къде, кога, кой час. За всичко останало има уебсайт или придружаваща картичка.

-Проверете правописа си. За предпочитане два пъти. И отделно – изписване на имената на гостите. Ще бъде жалко, ако в поканите има печатна грешка, чийто дизайн сте обмисляли толкова дълго и старателно. В допълнение, това е и допълнителен разход за препечатване.

-Не бързайте да отпечатвате покани, докато не бъде определена общата концепция на сватбата. Дизайнът на печата трябва да съответства на Вашия стил. Крафт хартия ще изглежда не на място на сватба в градински стил, а деликатни петна от акварел – на празник в стила на таванско помещение.

-Бъдете внимателни с голям брой декоративни елементи на поканата, тъй като най-важното в нея е текстът. Ако поради рисунки, акварели или ярки шарки стане нечетливо, поканите губят основната си функция. Това важи и за модерната калиграфия: някои шрифтове изглеждат много красиви, но са доста трудни за четене.

-Ако изпращате покани по старомоден начин – по пощата, изпратете писмо с писмото със сватбената покана и плик за отговор. Напишете предварително в плика адреса и индекса на получателя (т.е. Вашия). Това е важно допълнение и е правилното отношение към Вашите гости.

Вашият коментар