Как да изберем правилната пътека за коридора

От традиционни до съвременни, пътеки за коридор са идеалният начин да освежите дома си.

Независимо дали подчертават входа на вашия дом, или украсяват участъка от пода, който води до спалнята ви, правилната пътека може да бъде произведение на изкуството. Купете красиви пътеки за коридор и тя ще се превърне в героя на вашия коридор, казва Боб Кадри-търговец на фини килими.

ИЗМЕРЕТЕ СИ КОРИДОРА

Размерите са на първо място, когато търсите пътека за кодидор. Не забравяйте да вземете предвид разстоянието на вратите и всички мебели, които трябва да настаните, когато измервате. Помислете също колко пода искате да имате от двете страни на вашия килим. За зала с ширина 1 м, Боб препоръчва бегач с ширина 75-80 см.

ДЕБЕЛО ИЛИ ТЪНКО

Идеалната плътност на тъкане на вашата пътека за коридор зависи от това дали подовете ви са дървени, каменни или плочки, или мокет. Плоско тъканото килимче може, например, да не седи добре на мокет от стена до стена.

ИЗБЕРЕТЕ СВОЯ СТИЛ

Много домове се отварят директно към коридора, така че е важно тази зона да създава настроение. Ако архитектурата е официална, може би ще подходяща пътека с традиционен дизайн. Ако е по-съвременен, можете да изберете нещо по-смело. „Погледнете коридорите в приключенска светлина и използвайте цветове и дизайн по начин, по който може да нямате възможност да го направите другаде в дома“, казва Боб.

ПОДДЪРЖАНЕ НА ПЪТЕКИТЕ ЗА КОРИДОР ЧИСТИ

Има много пешеходен трафик на пътеки за коридор и те се нуждаят от редовно почистване, за да поддържат добра форма и вид. Ръчно завързаните вълнени килими са изключително издръжливи и могат да се почистват професионално, да се почистват с прахосмукачка или дори да се тупат. На плътно изтъкана пътека за коридор прахта ще остане на повърхността, така че ежеседмично прахосмукачка ще свърши работа.

ТОП СЪВЕТИ ЗА ПЪТЕКИТЕ ЗА КОРИДОР:

Килимите върху твърди повърхности винаги трябва да имат неплъзгаща се гумена подложка отдолу. Боб препоръчва неплъзгаща се гумена подложка да се постави под цялата пътека, а не само по краищата.

В шоурума се уверете, че сте доволни от усещането за пътеката на върха на пръстите и под краката си – свалете обувките си и ходете по тях.

Завъртете пътеката си за коридор, за да изравните износването и излагането на слънце.

„Коридорът често е изолирано пространство, така че го украсете по начин, който ще предизвика усмивка на лицето ви. В крайна сметка купуваш изкуство за своя под!” казва Боб.