Как да изберем правилното спално бельо

Как да изберем правилното спално бельо

След дълъг уморителен ден всеки човек има нужда от спокойствие. Най-често това се постига чрез топъл душ и меко легло. Последното трябва да е комфортно, за да осигури качествен сън.
В праисторически времена хората нямали проблемите на днешния човек. Хранели се на земята и спели на земята. Едва египтяните решили, че по-удобни ще бъдат леглата на високо и измислили хамаците. Римляните пък изобретили леглото от слама, вълна,тръстика. В България възрожденските къщи имат същите придобивки. И така днес спалното бельо е на космически години от праисторическата ера и за щастие ние имаме късмета да избираме сред огромно разнообразие от десени, материи, изработки. Всичко това е в наш плюс и гарантира нашето спокойствие и уют.
Как да купим най-подходящото спално бельо? Просто се водете от своята интуиция за цвят и материя. Важно е да знаете, че най-качествени са естествените материи като египетски памук, бамбук, ранфорс. Полиестерът има приемлива цена, но качеството е ниско. Въпреки това е надежден и доста домакинства залагат на него в обзавеждането на спалнята. Сатенът е много добър избор, особено за топлите летни месеци.

Спални комплекти

Повечето фирми предлагат готови комплекти от долен и горен чаршаф и възглавници. Проверете размера на спалнята и се съобразете и с този важен детайл. За да сте в крак с модните тенденции вземете чаршафи с цветя, флорални фигури и 3 D ефекти. Обърнете внимание на броя на нишките, както и начинът на обагряне на материята. Съвременната технология е реактивното багрене, което се прави на ниски градуси – 30-40, и гарантира издръжливост на цветовете. Директното боядисване пък е остаряла начин, който се прави на високи градуси – 100, но води до избледняване на цвета.
Източник: https://spalnobelio.bg

Вашият коментар