Как да стигнете от Истанбул до Бургас с автобус

Ако пристигнете на летище Ататюрк в Истанбул или летище Сабиха в Истанбул и няма кой да Ви посрещне, ако трябва да организирате трансфер за гости или отивате в командировка или на почивка, тогава услугата за поръчка на такси/ трансфер от летището е лесен и удобен начин за решаване на всички проблеми, свързани с пътуването до или от летището.

Истанбул (на турски İstanbul – [isˈtanbuɫ], [istanbul]) е най-големият град в Турция, основен търговски, индустриален и културен център и главно пристанище на страната. Разположен е на брега на протока Босфора, разделящ го на европейска (главна) и азиатска част, свързани с мостове и метротунел.

Как да стигна от Истанбул до Бургас с автобус

Пътуването с автобус от Истанбул до Бургас е безопасен, сравнително удобен и най-евтин вариант. Популярните маршрути се обслужват от голям брой полети, често с излитания денонощно на интервали от половин час до час. По-малко популярните дестинации понякога трябва да се задоволят с един полет на ден. Най-често срещаните видове автобуси са неклиматизирани, климатизирани и премиум.

Препоръчваме да резервирате своя автобусен билет поне няколко дни преди пътуването. Разгледайте списъка с автобусни компании, обслужващи линията Истанбул–Бургас. Ако пътуването се пада през уикенда или празника, съветваме ви да закупите билети доста по-рано, защото това е натоварено време както за пътуващите на почивка, така и за работниците, които се връщат в родните си градове, за да прекарат време със семействата си.