Как сами да отпушите канал у дома

Как сами да отпушите канал у дома. По-вероятно е да се появят запушвания в стари, ръждясали тръби, тъй като по повърхността им лесно се натрупват отпадъци. За да избегнете проблеми с водопровода, сменете старите тръби с нови полимерни.

В предишната статия ние изброихме различни методи за отпушване на канализационни тръби и методи за превенция.

Ако не сте готови сами да почистите дренажната система в апартамента си, използвайте услугите на водопроводчик.

Как да отпушите канал у дома и почистите канализацията със собствените си ръце

Ако сте измъчвани от въпроса: „Как сами да отпушите каналите?“, тогава тази статия ще ви помогне. В него ще опишем най-достъпните и популярни методи за отпушване на тръби в частна къща, но няма да забравим за апартамента.

Може би основният недостатък на водопровода ще бъде способността да се запуши в най-неподходящия момент и тогава ще възникне въпросът: „Как и с какво да отпушите тръбите на канализацията?“ Първо, нека определим причината, довела до това.

Ако бъде изпуснат голям предмет, тогава просто го премахваме. Но най-вече ситуациите са свързани с отлагането на утайки по стените на тръбите, които се образуват поради органични и неорганични човешки отпадъци.

Има много причини, но три начина:

Химично – почистване с препарати, които съдържат натриев хидроксид (сода каустик).

Механично – почистване с помощта на специални устройства за почистване на тръби.

Хидродинамични – почистване, измиване на тръби под високо водно налягане.

Тези методи са лесни за използване у дома, някои изискват специално оборудване, а други обаче не могат да се използват / прилагат върху пластмасови канализационни тръби.

Първо, нека разглобим сифона, той се намира под мивката или ваната, в зависимост от това къде е запушването. Сифонът е извита тръба с различна дължина, през която течността тече от съд с високо ниво към съд с ниско ниво, както и за предотвратяване на навлизането на неприятни миризми в къщата или апартамента от канализационната тръба.

Помощ да отпушите канал у дома вижте тук.