Как се определят разходите при създаване на допълнителна стая?

Цената на изграждането на допълнителна стая определено ще бъде по-висока, ако планът е сложен. Може би ще трябва да платите повече пари за по-голяма стая, която включва кухня или баня. По този начин, трябва да вземете няколко фактора под внимание, преди да решите да добавите друга стая във вашия дом. Тази статия предоставя информация за факторите, които биха могли да повлияят на цената на една допълнителна стая.

Ако семейството Ви расте и жизненото пространство в съществуващата Ви вече къща не може да покрива вашите нужди и изисквания, тогава Вие може, или да се преместите в по-голям дом, или да добавите една стая към съществуващия си дом. Създаването на нова стая със сигурност е по-добър вариант за тези, които не желаят да се преместят на ново място, но се уверете, че сте предприели по-доброто информирано решение.

Разходи за ремонт

Въпреки, че това може да изглежда като по-скъпо струващия вариант, отколкото закупуването на нов дом, собствениците на жилища трябва да вземат някои фактори под внимание. Всеки, който си мисли за добавяне на нова стая, е хубаво да има ясна представа за размера на парите, които е готов да похарчи. Човек трябва да събере съответните данни за разходите за материали (фундаменти, колонтитули, рамкиране, подови настилки, ВиК, електроснабдяване, нови прозорци и врати, и т.н.), разходите за труд, както и други фактори, които могат да повлияят на общия размер на разходите.

Изключително важно е да се наеме добър изпълнител, като тази задача не е толкова проста. В крайна сметка, новата зала трябва да се слее, т.е. да се интегрира в съществуващия вече дом от гледна точка на структурата и дизайна. По този начин, трябва да се проведе задълбочено проучване, за да се запознае наетия от вас изпълнител с различните аспекти, които участват в този проект. Тези от вас, които не успеят да направят това, могат да си причинят много главоблъсканици, когато скритите разходи предизвикват значително увеличение в общите разходи в посока нагоре.

Източник: Строително ремонтна дейност: www.zid-ko.com

Вашият коментар