Кога е необходим ремонт на двигателя на автомобила

Основният ремонт на двигателя на автомобила е достатъчно сериозно действие и в един момент тази необходимост ще се появи за всеки собственик на автомобил.

Основните фактори за успешен ремонт

Качественото му изпълнение и осигуряването на качествените резерви части. Важно е да знаем, че всеки двигател има свои собствени особености всеки двигател е уникален за себе си. Затова правилата за сглобяване, разглобяване и ремонтът са строго индивидуални.

За основен ремонт е добре да се доверим на опитен професионалист – майстор.

Ако следваме терминологията, основният ремонт на един двигател на автомобил – това е комплекс от действия за пълното възстановяване на експлоатационните параметри на мотора.

Тук се включват сваляне на двигателя от автомобила, пълното му разглобяване. След това са ремонт на всички блокове и цилиндри, коляновият вал и всички други съставляващи, както и смяна или ремонт на всички други възли и детайли вкл. дпф филтри.

Кои са признаците, че двигателят има нужда от ремонт?

На първо място, за да разберем доколко е необходим ремонта, трябва да направим анализ на работата на целия автомобил.

Ето кои са най-съществените признаци:

  • Наличието на странични видове шумове в двигателя. Това може да бъде нетипичното силно чукане, каквото преди не е имало е показател за частично или цялостно износване на елементите. В резултат на това налягането на маслото намалява и се появява чукането.
  • Рязкото увеличение на разхода на масло. Ако забелязвате, че Ви е необходимо много по-голямо количество от определения показател (0.7 -1 литър за хиляда км) моторно масло, това означава, че трябва да се отнесете към майсторите в автосервиза. Възможно е двигателят да има нужда от основен ремонт.
  • Сивкавият дим вместо обичайно характерния, който излиза при работа на мотора, също е свидетелство за съществуваща неизправност в двигателя. Увеличението на разхода на маслото и нетипичният дим са първите сигурни признаци за износване или счупване на клапаните в двигателя на колата.

За това, че действително е необходим сериозен ремонт, може да потвърди само опитничт сервизен специалист. Той професионално ще направи оценка на ситуацията и ще даде логично и обосновано заключение.

Затова, щом се появят някои от гореизброените признаци на неизправност на автомобила Ви, задължително се обърнете към професионален майстор. Той ще ви направи консултация и преглед в добър автосервиз.

Повече информация можете да получите на блога на JTS Performence Sofia.

Вашият коментар