Кои са най-добрите стратегии за линк билдинг?

Това са най-добрите стратегии за линк билдинг и изграждане на връзки в SEO:

Използвайте социалните медии за най-добър Линк билдинг

Използвайте социалните медии във ваша полза. Станете по-активни в социалните медии. Добавете връзки за плъзгане нагоре към вашите уеб страници или блогове. Това също ще повиши вашата видимост, тъй като степента на ангажираност ще се увеличи. По този начин можете да насочите трафика си от социалните медии към уебсайта си.

Блогове за гости са част от добрия линк билдинг

Важно е да създадете статия на сайт, който е подходящ за вашата ниша и има силен авторитет за получаване на хипервръзка. Сайтът трябва да бъде автентичен и подходящ за вашата целева аудитория. Вашето съдържание също трябва да добави стойност към сайта. По този начин можете да получите увеличен трафик и качествени потенциални клиенти.

Вмъкване на връзка

Друг начин за изграждане на връзки в SEO е вмъкването на линкове. За разлика от блоговете за гости, тук можете да добавяте линк към вашия уебсайт към друг уебсайт със съществуващо съдържание. Не е необходимо да пишете съдържание за връзката си.

Добри сайтове за управление на домейни

Вашите връзки към ресурси трябва да са от качествени, надеждни сайтове. Можете също да намерите домейни, подобни на вашата ниша, при условие че са надеждни и автентични. Не се поддавайте на уебсайтове със спам.

Използвайте инфографика

Инфографиката е диаграмно представяне на част от информацията. Това е страхотна стратегия, при която създавате инфографики като кръгови диаграми, таблици или диаграми, които са много полезни за читателите и им предоставят малко съдържание. Сега тази инфографика може да се появи в раздела за търсене на изображения в Google и може да се използва от други блогове и връзка ще ви бъде дадена като кредити.

Стратегия за неработеща връзка

Тази стратегия за изграждане на връзки включва намиране на страници с повредени връзки (линкове, които са мъртви и вече не работят) и предлага замяна на мъртвата връзка с линк към съдържание на вашия уебсайт. Това е отлична стратегия, тъй като е печеливша ситуация и за двете участващи страни.

Разберете какво прави конкурентът

Ако една стратегия работи за конкурент, разберете какво правят. Повторете тяхната стратегия. Ако техните връзки към конкретен сайт работят, свържете се с подобен външен източник, който би бил готов да постави вашите връзки.

Експертни форуми

Много обмен на връзки се случват заедно със съдържанието в експертни форуми като HARO (Help A Reporter Out).

Маркетинг на съдържанието

Писането на блогове, статии и части от съдържание за вашия собствен уебсайт с вътрешни връзки също е добър начин за изграждане на връзки в SEO.

Съобщение за пресата

Изграждането на връзки в SEO чрез съобщение за пресата е стара стратегия, която, когато беше въведена, повиши класирането на уебсайта. Но сега в съобщенията за пресата са разрешени само връзки без следване, които правят по-малко за SEO, но могат да бъдат допълнителна стратегия.

Повече информация за линк билдинг на darik.eu