Мебели за баня – най-популярните и иновативни

Топ 10 мебели за баня

Когато става въпрос за красива, функционална баня, пространството е много повече от обикновени компоненти като мивка, вана и тоалетна. Всъщност все по-голям брой проекти за баня включват стратегически мебели за баня, както и уреди, за да увеличат максимално комфорта и удобството в ежедневието. Какви видове мебели за баня са популярни днес? Как бихте могли да използвате мебели като табуретки или шкафове, за да облечете и добавите стил към вашата баня? За да помогнете да отговорите на тези въпроси, ето поглед върху 10 от най-популярните и иновативни мебели за баня, които се използват днес! Разгледайте тези възможности, за да се вдъхновите с идеи за вашата собствена баня.

Места за сядане

Нищо не говори за обзавеждане като удобна възможност за сядане и днешните бани се възползват максимално от този принцип, както вътре, така и извън душа. От табуретки, които могат да се движат из стаята, ако е необходимо, до седалки за душ, които добавят лукс към процедурите за поддържане, ето няколко популярни опции за сядане в днешната индустрия за мебели за баня:

  • Метална табуретка. Една къса, минимална метална табуретка може да служи за различни цели в банята – място за показване на дрънкулки, за децата да достигат до мивката, място за сядане, докато се гримирате или организирате чекмедже за суета. Днешният пазар на продукти за баня включва всички видове метални табуретки, които са преносими, леки и стилни във ваната.
  • Седалка за душ. Насладете се на малко допълнителен лукс и удобство при ежедневните душове, когато добавите привлекателна, модерна седалка за душ към вашата баня. За най-добри предимства потърсете опция с водоустойчива седалка и издръжлива конструкция. Има дори модели, които могат да се монтират на стената и да се сгъват нагоре или надолу, за да могат да се използват.
  • Елегантна и модерна табуретка. За още една възможност за сядане, проучете възможностите за атрактивни табуретки за баня от висок клас. Отличаващи се с тънки профили и лек дизайн, тези табуретки могат да имат водоустойчиви плотове, които ги правят годни за използване под душа, както и атрактивни дизайни, които ги правят декоративни предимства в банята.

Решения за съхранение

Независимо дали говорите за излишно съхранение на кърпи или място за съхранение на тоалетни принадлежности за баня, колкото повече място за съхранение имате в банята, толкова по-добре. И благодарение на иновативните мебели за съхранение, налични днес, има много начини за разширяване на възможностите за съхранение във ваната, от странични маси до ниши за съхранение:

  • Ъглова маса за баня. За допълнително пространство за съхранение, което може да носи няколко тоалетни принадлежности точно до вас във ваната или наблизо до тоалетната, потърсете проста, ъглова маса, която е мобилна и гъвкава. Има безкрайни начини да използвате тази мебел – от задържане на запалени свещи, докато се къпете, до поддържане на подходящи продукти близо до вас, докато се обличате сутрин. Гъвкава и подвижна, малка странична масичка може да добави прекрасно удобство към банята.
  • Стенен шкаф за баня за спално бельо. Отминаха дните, когато суетите и разходите за съхранение са единствените възможности за съхранение в банята. На днешния пазар можете да намерите шкафове за спално бельо, които се монтират към търговския център и осигуряват рафтове и съхранение за спално бельо, тоалетни принадлежности и др.
  • Допълнителна ниша за съхранение. Независимо дали говорите за малка странична масичка или свободностояща ниша, има всякакви възможности за съхранение, които могат да разширят пространството в банята днес. В баня, където има достатъчно място, добавете една от тези мебели, за да покажете кърпи, тоалетни принадлежности или каквото искате.
  • Стенни рафтове за баня. Същата идея зад отворените кухненски рафтове се простира и в банята със стенни рафтове. Те показват атрактивни продукти за баня за допълнителен стил. Можете да поставите подходящи контейнери, пълни с козметични принадлежности или малки вази, държащи подходящи за банята растения.
  • Подвижни колички. Мястото за съхранение винаги може да бъде наблизо, когато използвате нещо като подвижна количка в пространството на вашата баня.
Други аксесоари към мебелите за баня

Други продукти за обзавеждане за баня са проектирани основно да отговорят на нуждите от комфорт и гъвкавост в банята. Облегалката за глава във ваната прави банята по-приятна. Разделителят на стаята предоставя нови начини за разделяне и използване на стая:

  • Облегалка за глава за вана. Няма мебел, която така да допринася за спа усещането във ваната като регулируема облегалка за глава на вана. Предназначена за закрепване към ваната с вендузи, облегалката за глава позволява лесно облягане във ваната. Докато поддържа врата и главата ви, ви позволява да се облегнете и да се отпуснете в дълго и удобно накисване.
  • Разделители на помещения. Да кажем, че искате да добавите малко уединение в голяма баня, като поставите дрешник. Отделете по-малко привлекателна част от стаята от останалата част. Разделителите на помещения предлагат интелигентно решение. Особено сега, когато има модели с налични аксесоари като държачи за кърпи или огледала, които вече са интегрирани в дизайна.

Заключение за  мебели за баня

Да знаете кое е най-доброто за вашата баня означава да знаете кое е най-доброто за вашите нужди. Помислете как използвате или бихте могли да използвате банята си? Потърсете мебели, които могат да се приспособят по-добре към вашите нужди. Искате ли повече място за съхранение? Бихте ли се насладили на място за сядане, докато се приготвяте, или начин да седнете под душа? В много случаи вече има налични решения за обзавеждане, които да отговорят на тези желания.