На какво да обърнем внимание, когато избираме плъзгащи се врати

РАЗЛИЧНИ ОТВОРИ

 Помислете каква част от стената искате да отворите, преди да изберете вашите плъзгащи се врати. Много хора биха искали възможността за размиване на границата между вътрешните и външните площи. Стандартно решение за плъзгаща се врата отваря половината от стената. Това ще бъдат крила с две врати, всяка на отделни коловози, където едното крило е фиксирано, а другото може да се плъзга. Ако изберете решение с три врати и три коловоза, можете да отворите две трети от стената.

 Има и решение за плъзгащи се врати, което ви позволява да създавате „плаващи ъгли“, с други думи, можете да отворите две врати в един ъгъл, без да остава рамката. По този начин можете да създадете максимална близост до външното пространство и да размиете границата между закрито и открито. Независимо дали пренасяте природата на закрито или изнасяте хола си на открито, това са двете страни на една и съща монета.

 ПОДХОДЯЩИ ЗА ПРОВЕТЛЕНИЕ

Добрата вентилация и свежият въздух са важни за добрата вътрешна среда. Ако искате да проветрявате, без да допускате хора, насекоми или животни, накланящата се и плъзгаща се врата може да бъде решението за вас. Това е компактно и практично решение, което е особено подходящо за вентилация.

 В допълнение към функционирането като плъзгаща се врата, тези видове врати също предлагат възможност за пропускане на въздуха вътре и могат да бъдат наклонени навън като прозорец в наклонено положение и да се търкалят като плъзгаща се врата в плъзгащо се положение. Когато вратата е затворена, тя е запечатана като прозорец.

 ЦВЕТЪТ НА МЕЧТИТЕ ВИ

 Плъзгащата се врата от алуминий не е просто практично устройство, тя е част от дизайна и интериора на вашия дом. Изберете внимателно цветовете си, за да направите вашата плъзгаща се врата привлекателна черта. Тънките рамки или профили от алуминий могат да бъдат повърхностно обработени в различни цветове и могат да бъдат прахово боядисани или анодизирани. Докато анодирането предлага по-малко цветови възможности и ако искате да постигнете перфектния нюанс, можете да избирате от цялата гама цветове от скалата RAL за прахово боядисване.

 Цветовете могат да бъдат съчетани както с интериора, така и с екстериора, тъй като плъзгащите се врати могат да бъдат доставени в различни цветове отвътре и отвън. Термично счупена плъзгаща се врата може да бъде предложена и в двуцветен цвят, т.е. отделни цветове за вътрешни и външни рамки, което ви дава повече възможности за съчетаване с интериорните и екстериорните теми на къщата. Следователно плъзгащата се врата може да допълни цялостното впечатление на вашия дом по вкусен начин.

ГЪВКАВИ РЕШЕНИЯ ЗА СТЪКЛО

Стъклото във вашите плъзгащи се врати трябва да има свойства, които отговарят на всички ваши изисквания. Това означава например, че можете да имате едновременно стъкло с добра топлоизолация и слънцезащита. С троен стъклопакет можете да монтирате енергоспестяващо стъкло и стъкло със слънцезащита в една и съща рамка на вратата. По този начин можете да се стоплите през зимата, като същевременно избягвате досадната слънчева светлина. Има възможност и за монтиране на противовзломно стъкло. Стъклото против проникване е тествано по отношение на това колко устойчиво е срещу проникване.