Почистване на мазе и организация

Почистване на мазе в дълбочина

Добре, сега, когато сте готови да тръгнете, откъде да започнете? Ето важни съвети стъпка по стъпка как да се заемете с основното почистване на мазе!

Определете за какво искате да използвате вашето мазе

Има толкова много начини, по които хората използват своите мазета. Може да функционира като основно семейно пространство или медийна стая, стая за игра на деца, домашен офис, място за допълнително място за съхранение – наистина всичко, което бихте искали да бъде. Така че… номерът е да знаете как точно искате да го използвате и да се отървете от всичко останало, което не допринася за тази цел. Имайте ясна визия за това как бихте искали да функционира и как бихте искали да изглежда, когато сте готови.

Разчистете вещите в мазето

Организирането винаги започва с безмилостно разчистване. Мазето не трябва да бъде място, където всички неща да отидат и да бъдат забравени. Не е необходимо да бъде мястото за всичко без място в дома. Отървете се от всичко, от което не се нуждаете, не използвате или искате, или преместете тези предмети, които принадлежат другаде в къщата. Обичам да махам всичко от рафтовете и чекмеджетата, докато минавам през тях, за да видя наистина какво имам. Освен това разчиства пътя за добро дълбоко почистване на рафтове и чекмеджета. Те може да не са почиствани добре от известно време. 

Чисто мазе

Разхвърляното пространство винаги е по-трудно за почистване от организираното пространство. Ако вашето мазе прилича на повечето, може да има малко повече прах и няколко допълнителни паяжини, които висят наоколо, които ще трябва да бъдат почистени. Основното почистване на мазе започва от горната част на стаята, изчистете паяжините от ъглите, почистете осветителните тела и измийте стените, ако е необходимо. Почистете всички повърхности от прах, като отново се движите отгоре надолу. Ако имате прозорци в мазето, измийте ги, както и релсите и щорите. Почистете по дъските и завършете с добър вакуум на пространството. Почистете дълбоко килимите и почистете добре всички твърди подови повърхности.

Организирайте пространството в мазето

Сега, след като всичко е почистено и разпръснато, време е да се организирате! Сортирайте всичко, което Ви е останало в подобни категории и „зони“. Например, един ъгъл може да бъде малък домашен офис, докато друг ъгъл може да бъде определена зона за игра за децата. Огледайте дома си, за да видите какво можете да използвате за съхранение и отидете да пазарувате за организационни продукти едва след като разберете от какво наистина имате нужда.

Украсете мазето си за повече уют

Сега, когато сте готови, е време да добавите някои декоративни щрихи, за да направите пространството свое! Сега трябва да Ви останат само предмети, които наистина обичате и искате да покажете, така че намерете място, където да ги покажете! На този етап може да откриете, че все още има елементи, за които нямате място и може да се наложи да направите малко допълнително прочистване.