Предимства на използването на уреди за миене на под

  • Кратко време за почистване.

Автоматизираният процес Ви позволява да изразходвате по-малко време и усилия за ефективно почистване на големи площи с уреди за миене на под.

  • Спестяване.

Наличието на почистващо оборудване, уред за миене на под, позволява да се намали броят на обслужващия персонал;

  • Висококачествено почистване с използването на уред за миене на под.

Машината извършва по-задълбочено почистване, напълно почиства гладката повърхност от мръсотия и петна;

  • Гаранция на използвания уред за миене на под. Гаранцията за цялата гама модели е 12 месеца срещу фабрични дефекти на производителя.

Прахосмукачки и уреди за миене на под с функция за мокро почистване: удобни, но не за всичко

Тези модели уреди за миене на под не мият, а именно избърсват пода – вертикални безжични и някои роботизирани прахосмукачки. Те работят най-често по следния начин: към подовия накрайник се прикрепя резервоар с вода. Която се подава към микрофибърна кърпа, фиксирана към накрайника. Когато дюзата премине над пода, прахът и отломките първо се засмукват, последвани от влажна кърпа, която избърсва повърхността. Ако говорим за роботизирана прахосмукачка, тогава принципът е същият, само салфетката е фиксирана не върху дюзата, а върху специален държач в долната част на тялото.

Вакуумните полирачи (както още ги наричат) са наистина удобни и почистват „2 в 1“ (или дори „3 в 1“, ако имате подвижна преносима прахосмукачка), но с резерви. Първо, принципът на тяхната работа е добър за мокро почистване в не твърде затрупани стаи; второ, той е по-подходящ за поддържане на чистотата, отколкото за глобалното му ръководство. В допълнение, общите недостатъци на вертикалните безжични прахосмукачки (недостатъчна мощност на засмукване, средно качество на почистване на килими) също са присъщи на такива модели за „миене“.

Един от пионерите в производството на прахосмукачки с вертикално измиване беше Philips, който въведе „мода“за такива устройства.

 Марката има няколко линии прахосмукачки с функция за мокро почистване на подове.