Профилактика при ВиК авариите

Поддръжайте ВиК системата с нашата ефективна профилактика

Редовната профилактика може да помогне за предотвратяването на ВиК авариите. Не забравяйте за това. Хубаво е да се научим да обръщаме внимание на действията си и да сме внимателни и отговорни, както и да учим децата на същото. Обаче какво се случва, ние се замисляме за това едва когато в дома се оформи аварийна ситуация. Тогава първо и най-важно е да се обадим на ВиК фирма за аварийни канализационни ремонти. И когато бъде отстранена ВиК аварията, тогава е важно да се консултираме с ВиК специалистите колко често и как е необходимо да извършваме профилактично почистване на каналите.

Бързи решения: Сода и оцет за ефективно при ВиК авариите

Ако запушването е все още непълно, виждате че все пак има някакво оттичане, тогава можете да се опитате да си помогнете като изсипете в канала една чаша сода бикарбонат, а след това една чаша оцет. Ще забележите, че ще започне да протича бурна реакция при това смесване на продуктите на мястото на запушването. Затова вземете да покриете отвора на канала с нещо и да изчакате минимум два часа. След това промийте като изсипете няколко литра гореща вода и наблюдавайте има ли отпушване.

Запушвания? Обадете се на нашите ВиК специалисти сега!

Ако обаче запушването е налице пълно запушване, какво да правим? И също ние не знаем какво е предизвикало запушването. Обадете се на ВиК специалист. Професионалистите ще извършат диагностика и ще установяват причината за запушването. Също ще преценят как да извършат правилно отпушването. Не се опитвайте сами , защото силните химикали например,  могат само да усложнят ситуацията и да навредят. Не искаме да се стигне и до обратно връщане на отпадните води и до евентуално наводнение.

Разберете как да се справите с проблеми на старите ВиК тръби

Може да се пропукат някъде, да се счупят директно или пък да се разместят сегменти от тръби. Най-вече рова може да се случи в частта от каналите, които свързват сградата с уличната канализация.

На Ваше разположение сме и през нощта – бърза реакция и професионалност. Свържете се с нас.