Пътека за коридор – характеристики и предимства

За пътеките за коридор

Нищо не разказва така добре за собствениците на апартамента както неговия дизайн и качествена и стилна пътека за коридор.

Първото нещо, което хваща окото и често оставя трайно впечатление, е дизайнът на коридора. Невъзможно е да си го представим без меки пътеки за коридор, които предпазват подовата настилка от мръсотия, прах и механични повреди.

Малко са хората, които обаче знаят, че пътеките за килими в коридора изискват специален избор, имайки редица разлики и отличия от обикновените килими.

Функции на пътеките за коридор

Пътеките в коридора са не само функционални подови аксесоари. Те облагородяват интериора на коридора, създават атмосфера на домашен уют и изпълняват няколко задачи:

  • правят подовата повърхност топла;
  • с правилния избор на цвят и ширина, те визуално увеличават пространството на коридора;
  • те са с ненатрапчив акцент на стил, хармонично свързващ отделни интериорни елементи чрез цвят, шарка, текстура;
  • променят „температурата“ на стаята, като правят общия фон  да бъде привлекателен и настроен по правилния начин.

Особености на пътека за коридор

Пътека за коридор –  това е отделна линия на килими с тясна ширина. Те са направени на различна основа, но за разлика от класическите килими, те не са зонални килими, поради което се наричат пътеки и се купуват, като се вземе предвид общата площ или нейната дължина. Важен нюанс: пътеките за коридор и пътечката на вратата са различни подови настилки с различна функционалност.

Пътеките в коридора не са предназначени да събират прах и мръсотия – това е задачата на изтривалките отвън на външната врата.

Такива продукти са уникални и имат редица характеристики и предимства.

Пътеките за коридор:

  • са произведени от съвременни суровини от естествен и синтетичен произход;
  • се различават по дължина и ширина, ако желаете, покривайки голяма площ от пространството;
  • улавят прах, пясък и влага, преминали след постелката, предотвратявайки по-нататъшното му разпространение;
  • в зависимост от вида на влакната и техния състав, те могат да имат водоотблъскващо импрегниране и защита срещу замърсяване, което удължава представителния външен вид и устойчивост на износване;