Различните добавки за гориво и техните ползи

Различните добавки за гориво и техните ползи

Има разнообразие от различни видове горивни добавки, включително такива, предназначени за офроуд и морска употреба, които може да не са законни за използване по улиците. Други добавки за гориво може да са предназначени за специфични среди, като например студено време или зони с висока влажност. Повечето горивни добавки обаче са разработени за ежедневна кола, която може да се нуждае от нещо допълнително, за да работи ефективно.

Горивни добавки: Подобрители и стабилизатори

Ползите от добавките за гориво варират значително. Те могат да бъдат подобрители на производителността или стабилизатори на горивото. Подобрители на горивото подобряват функционирането на вашето гориво. Те могат да направят това, като почистят система и предотвратят натрупването за в бъдеще. Стабилизаторите на горивото запазват горивото непокътнато, предотвратявайки неблагоприятни дългосрочни ефекти, като втвърдяване и корозия. По-долу са само някои от видовете добавки, които можете да използвате във вашия автомобил.

Как стабилизаторите помагат на горивото ви

Имате ли стара косачка, която събира прах някъде? Шансовете са, че когато решите да я стартирате, ще трябва да се справите с известното количество пръскане, което ще се случи. Бензинът, който е стоял в косачката, може също да е причинил някои щети. Както споменахме по-рано, стабилизаторът на горивото ще помогне на горивото ви да се задържи с течение на времето. Повечето стабилизатори са предназначени за превозни средства и оборудване, които се използват периодично или изминават дълги периоди без употреба. Сезонни превозни средства като лодки и каравани, оборудване за поддръжка на тревни площи и генератори са няколко примера. Добавката за тяхното гориво подобрява ефективността, като предотвратява отделянето на газ и вода. Когато горивото се отдели, след като е престояло известно време, това може да причини трудно стартиране и корозия на двигателя. Стабилизаторът блокира този процес и помага на компонентите да останат добре смесени. Ако горивото ви ще престои повече от месец, вероятно е добра идея да добавите стабилизатор, особено ако условията са станали вече студени.

Открийте ползите и изберете най-добрата в нашия сайт.