Ремонт на баня – какво е важно да знаем

Ремонът на банята е нещо, което е добре да се извърши с предварително планиране. Обновяването на банята и вик инсталацията не е просто нови плочки, санитария и кранове. Нужно е да се премахне старата настилка, да се изхвърлят и подменят старите тръби за водата и канализацията.

Ако вашия водопровод е изграден с поцинковани тръби обновяването на водопровода и канализацията често не само е необходима стъпка, но една от най-важните при цялостен ремонт на банята. Последното нещо, което бихте искали да ви сполети е теч или запушен канал в току-що реновираната Ви баня. Ето защо трябва да се уверите, че водопроводът е в перфектно състояние и готов да служи безпроблемно дълги години. Така ще избегнете срещите с фирмите за ВиК услуги за дълъг период.

Планиране на ремонт на баня

След това идва проектът за баня, закупуването на плочките и санитарията с аксесоарите. Един съвет: следете изкъсо своя майстор. Често той няма да види някои малки дефекти, които ще дразнят окото в последствие.

Планирайте, мислете напред и далновидно. Не купувайте евтини материали и консумативи. Инвестирайте в качествени санитарии, пвц тръби, бойлери и смесители. Така удоволствието от прекараното време в банята ще е голямо за Вас и семейството Ви!

Вашият коментар