Ремонт на покрив от шисти

Не трябва да приготвяте сместа веднага в големи количества, тъй като изсъхва много бързо. Участъците на ремонт на покрив, които се нуждаят от възстановяване, се обработват с получения разтвор, като се обръща специално внимание на точките на закрепване на плочата към фугите и покривната рамка с пирони. Всяка от щетите се обработва няколко пъти. Дебелината на нанесения слой трябва да бъде най-малко 2 mm. Разтворът се нанася най-добре с четка.

За да се движите по повърхността на покрива, е удобно да използвате стълба с паралелни наслагвания.

Замазаните пукнатини се залепват отгоре с тиксо от алуминиево фолио. Ремонтираната повърхност трябва да се избърше с влажна кърпа и да се остави да изсъхне напълно. Тиксото е боядисано с боя в подходящ цвят. Ъгловите елементи, които се нуждаят от възстановяване, трябва да бъдат отстранени от покрива, поставени върху гладка повърхност и залепени отдолу с лепяща лента.

Lesen Sie weitere Informationen über kap verdieping

Пукнатините се запълват с всяко течно лепило (например епоксидно), което лесно се разпространява върху тях. Оставете докато изсъхне напълно. Когато покривът от шисти на селска къща започне да трака, това означава, че гвоздеите са се разхлабили. В този случай ги сменете с нови или ги фиксирайте с помощта на самонарезни винтове с широка глава. Тъй като листовете от шисти са много крехки, за да се премахнат ненужните пирони, товарът трябва да бъде разделен на няколко вълни с помощта на дървена дъска.

Достигнахме и до последният етап на работа на ремонт на покрив

След завършване на възстановителните работи и премахване на отпадъците от третираните зони при ремонта на покрива е необходимо да се актуализира хидроизолацията за превантивни цели. Зоните около тръбите, люковете, местата, където са инсталирани допълнителни устройства (например антени), се обработват със смола или специално покривно лепило. Оптималното време за инспекция, ремонт и поддръжка е есента и пролетта, когато времето не е много горещо, а по-скоро топло и сухо.