Скачането с батут укрепва ставите

Скачането с батут укрепва ставите. Когато мислим за спортни травми, ставите могат да бъдат проблемна област. За разлика от бягането, скачането на батут прилага по-малко напрежение върху ставите, което позволява на костите да станат по-здрави.

Скачането с батут укрепва ставите

Това изгражда здравината на вашите стави и намалява шансовете от нараняване.

Увеличава костната плътност

След като навършите 50, тялото ви губи костна маса, което може да доведе до повече счупени кости. Тренировката на батут предотвратява тази загуба на костна маса и дори възстановява костната ви плътност.

Повишава мускулния тонус

Скачането на батут използва различни малки и големи мускули по цялото тяло, включително четирите мускули, мускулите на прасеца и корема. Изпробването на различни видове скокове ще ви позволи да работите върху различни мускулни групи, докато подобрявате силата и ловкостта си.

Идеален е за облекчаване на стреса

Ако често сте стресирани или страдате от депресия, батутът е чудесно средство в борбата с тези два съвременни проблема. Скачането кара мозъка да отделя ендорфини, които ви карат да се чувствате добре, а високоинтензивното движение освобождава напрежението от тялото, което води до по-голяма релаксация и подобрено благосъстояние.

Подобрява съня Ви

Има ли нещо по-хубаво от това да си легнете и да заспите след тежка, но забавна тренировка? Ще имате това чувство всеки път, когато тренирате на батут, и ще спите по-спокойно. Ако сте имали проблеми с поставянето на малки деца в леглото, батутите ще ви помогнат да направите това нещо от миналото.

Поддържа здравето на тазовото дъно

Когато подскачате на батут, активирате сърцевината и мускулите на тазовото дъно. Тези мускули контролират пикочния ви мехур и предотвратяват изтичане – проблем, познат на мнозина в средна и напреднала възраст, особено жени. Чрез редовни упражнения можете да укрепите мускулите на тазовото дъно и да предотвратите изтичането на урина.