Скорост на бягащата пътека

Скорост на бягащата пътека и мощност на двигателя

За електрическите модели бягащи пътеки е важно да се направи оценка на двигателя.

Той определя продължителността на живота на уреда за тренировки и скоростите, които тя може да постигне.

Максималната Скорост на бягащата пътека е границите на движение на колана.

Колкото по-бързо бягате, толкова повече енергия Ви е необходима. Мощността също е свързана с максималното тегло на потребителя, посочено в спецификацията на бягащата пътека.

В характеристиките мощността на двигателя се записва в kW или к.с. Е конски сили.

Има два параметъра на двигателя, които трябва да бъдат оценени – постоянна и върхова мощност.

Най-важното е постоянната мощност, тъй като тя се произвежда по време на постоянна работа на бягащата пътека. Мощността е посочена в характеристиките на модела и на самия мотор. Пиковата мощност е възможна в моментите на ускорение – не е решаваща, но често се посочва в описанията на бягащите пътеки за рекламни цели.

За обикновения потребител е подходящ двигател с мощност от 1,5 к.с., приблизително същата цифра за всички бягащи пътеки за индивидуална употреба – от 1 до 2,5 к.с. Поради увеличеното натоварване професионалните и търговски модели са оборудвани с двигатели до 5 к.с.

По-мощните двигатели са по-надеждни за експлоатация.

Винаги търсете индикации за скоростта в описанието на Вашия модел бягаща пътека. Понякога тази информация не е посочена на сайтовете, от където черпите информация и можете да се подведете, да влезете в грешка като купите, да речем, евтин домашен уред за тренировка и чак у дома след като го сглобите да разберете, че максималната му скорост е едва 8 км / ч.

Нива на натоварване и наклон на бягащата пътека

Когато говорим за ъгъла или наклона на бягащата пътека, във всички тренировъчни програми, имаме предвид процента от ъгъла от 90 градуса. Той може да бъде положителен (при бягане нагоре) и отрицателен (при бягане надолу). Наклонът на платното задава нивата на натоварване.

Сходни статии: тук!