С какво може да Ви помогне хипнотерапията?

С какво може да Ви помогне хипнотерапията?

Има много различни причини, поради които човек може да иска да опита хипнотерапията. Изследванията показват, че някои възможни приложения включват:

  • Хронични състояния на болка
  • Симптоми на деменция
  • Гадене и повръщане, свързани с химиотерапия
  • Болка по време на раждане, стоматологични процедури или операция
  • Кожни заболявания, като псориазис и брадавици
  • Симптоми на синдром на раздразнените черва (IBS)
  • Симптоми на разстройство с дефицит на внимание и хиперактивност (ADHD)

Хипнотерапията може да се използва и от лицензирани лекари и психолози при лечението на състояния, включително тревожни разстройства, депресия, хранителни разстройства и посттравматично стресово разстройство (ПТСР).

Хипнотерапията може да бъде полезна и за промяна или намаляване на проблемното поведение. Поради това понякога се използва, за да помогне на хората да откажат цигарите, да отслабнат и да спят по-добре.

Ползи от хипнотерапия

Някои хора могат да получат драматични резултати. В други случаи хората просто могат да се чувстват много спокойни. Някои от ефектите, които може да има хипнотерапията, включват:

  • Информираност: Някои хора остават напълно наясно по време на цялото преживяване. Те си спомнят всичко, което се случва, и дори могат да водят разговори, докато са под хипноза. Други хора могат да изпитат състояния на релаксация, които са толкова дълбоки, че дори могат да се почувстват откъснати от това, което се случва
  • Фокус: През повечето време сме разсеяни от заобикалящата ни среда. Независимо дали телевизорът трепти, децата ви изискват внимание или съпругът ви иска да говори, може да е трудно да се съсредоточите изцяло върху себе си. Съзнателните ни умове също са претрупани. Може да се притеснявате за плащане на сметка, загриженост за предстоящ проект или планиране на вечерята тази вечер. Терапевтичната сесия има за цел да пробие тези ежедневни опасения и да ви позволи да се съсредоточите изцяло върху разглеждания проблем
  • Релаксация: В хипнотично състояние вие ​​сте дълбоко отпуснати. Вашият съзнателен ум е успокоен, което позволява на вашия несъзнателен ум да се съсредоточи дълбоко върху проблема си. Освен това сте по-спокойни и следователно по-възприемчиви към проблемите или страховете си

Повечето хипнотерапевти използват редица успокояващи послания, като „вие сте в безопасност“ и „никой не може да ви навреди“, за да успокоят клиентите си, че по време на хипноза те могат обективно да се изправят пред проблемите си, без да имат паническа реакция.