Термо бельо за всички възрасти

Видове термо бельо

Най-популярният тип вълнено термо бельо са продуктите в една нишка. Те се носят като бельо, тоест такива неща трябва да се носят на голо тяло, след което в зависимост от температурата навън се облича гащеризон или се добавя друг междинен слой дрехи.

Най-простият вариант за тънко термично облекло в една нишка са модели от 100% вълнен плат. Подходящи са за употреба при всяко време, затоплят добре, не дразнят кожата и са приятни на допир.

Кога да закупим вълнено бельо?

Най-често такова вълнено бельо се избира за между сезоните, когато температурата не пада под нулата.

Много производители предлагат и изделия от мериносова вълна, към която е добавен определен процент друг естествен материал. Често е коприна, което прави дрехите много меки и леки. В такова вълнено бельо детето е топло и сухо при температури до -5 градуса, а самите дрехи са тънки и еластични.

Смесени модели

Не по-малко търсени са моделите на основата на вълна, в които е добавен памук или бамбук. Те идеално затоплят, не предизвикват дразнене на кожата, търсени са през зимата като първи слой.

Също така в продажба можете да намерите термо вълнено бельо от мерино, изработено от доста плътна тъкан, наречена жакард. Той е много издръжлив, така че издържа дълго време. Такъв материал не се деформира, абсорбира добре влагата и текстурата му е много приятна за тялото. Отделно се произвежда вълнено бельо, което се използва като втори слой. Включва мека и плътна материя, наречена вълнено руно.

Ползи

Затопля перфектно, не боде, използва се при най-силните студове. Често се избира за затопляне на деца до една година. Друг вариант за такова вълнено бельо облекло е плетената вълна. Този материал е плътен, но доста еластичен, перфектно абсорбира влагата и в същото време запазва топлината. Облеклото от него е подходящо за хладно време до 5 градуса под нулата.

Съдейки по отзивите на родителите, най-търсени са шведското, финландското, датското, немското и полското термо вълнено бельо. В такива страни производителите знаят точно как правилно да изолират през зимния студ.