Тунинг и правила за движение

Тунинг и правила за движение. Има основен нюанс. Не всички промени могат да бъдат направени просто така и някои от тях ще трябва да бъдат одобрени или регистрирани първо. Например, можете да смените колелата, но не можете да използвате заслепяващи фарове или плътно да тонирате предното стъкло. Но всичко това също е тунинг. Това е една от съществените причини да се обърнем към професионалните ателиета и ателиета. Специалистите знаят точно какви подобрения могат да се направят. Какви могат да бъдат проблемите и какво трябва да се узакони отделно и как да стане това.

Тунинг и правила за движение

В тази статия ще определим какво е тунинг, какви са видовете тунинг, какви цели преследва всяка от тях.

Тунингът е настройка на автомобил с цел подобряване на неговите характеристики – увеличаване на мощността на двигателя, намаляване на разхода на гориво, подобряване на ефективността на спирачките и т.н.

Стилизирането е процесът на промяна на външния вид на автомобила или неговия интериор. Стайлингът представлява смяна на брони или спойлери, поставяне на различни накладки (на решетка, огледала, въздухозаборници, ауспух, прагове и др.), смяна на дискове, смяна на седалки и др. – всичко това за постигане на уникален стил.

Но терминът „авто-стайлинг“ някак си не се вкорени и у нас, така че тези две понятия се комбинират в едно – „автоматичен тунинг“.

Видове тунинг

Настройката на двигателя е процедура, насочена към увеличаване на мощността на двигателя. Постигането на максимална възможна мощност на двигателя се постига чрез подмяна, модифициране или олекотяване на „родните“ елементи на двигателя, инсталиране на система за турбокомпресор или компресор, подобряване на изпускателната система, инсталиране на въздушни филтри с ниско съпротивление и др.

Тунингът на трансмисията е един от основните видове настройка, когато става въпрос за подобряване на производителността. Трансмисията е отговорна за реализирането на динамичните възможности на двигателя. Целта на настройката е да се подобрят различните характеристики на трансмисията, за да се постигне по-голяма управляемост на автомобила, скорост и повишаване на реакцията му при смяна на предавките.