Факти за строителните отпадъци и разрушаването

Тъй като материалите за строителство и разрушаване (C&D) са големи по размер – дърво, бетон, тухли и други – трудно е да се ограничи натрупването им. И въпреки че не всеки отломък може да бъде рециклиран, голяма част от строителни отпадъци трябва да бъдат.

Изчислено е, че C&D материалите заемат над 4300 акра на дълбочина от 50 фута, което води до над 3 милиарда квадратни ярда депа всяка година. Това не е лошо само за околната среда. Всички тези отпадъци са невероятно трудни за строителите да управляват ефективно и по най-достъпния начин.

Факт 1 за строителни отпадъци

Агенцията за опазване на околната среда изчислява, че 230 милиона до 530 милиона тона C&D се произвеждат в цялата страна всяка година в Съединените щати.

Факт 2

Само за една година отломките от C&D представляват повече от два пъти количеството генерирани твърди битови отпадъци в САЩ

Факт 3

Министерството на здравеопазването и контрола на околната среда на Южна Каролина изчислява, че повече от 34% от всички отпадъци, изхвърлени в щата през 2017 г., са отломки от C&D.

Факт 4

Повече от 90% от C&D отломките идват от проекти за разрушаване, докато новото строителство представлява по-малко от 10%.

Факт 5

Бетонът представлява 23,1 милиона тона отпадъци по време на строителството и общо 358,7 милиона тона отпадъци от разрушаване през 2015 г.

Факт 6

Националната асоциация на асфалтовите настилки изчислява, че рециклирането на асфалт спестява на американския данъкоплатец повече от 2,5 милиарда долара годишно.

Факт 7

Струва си да се рециклира, буквално. Предвижда се, че 28 000 работни места в САЩ ще бъдат пряк резултат от C&D рециклиращата индустрия.

Факт 8

Рециклирането на 538 милиона тона C&D отпадъци спестява 4300 акра депонирано пространство, според Асоциацията за рециклиране на строителство и разрушаване.

Факт 9

Доклад от 2016 г. на EPA показа, че рециклирането на C&D материали създава 230 000 работни места.

Факт 10

Не само отломките причиняват опасения за депонирането и околната среда. Сградите в САЩ са отговорни за 39% от емисиите на CO2.

Факт 11

В проучване, направено от Североизточния съвет за рециклиране относно състоянието на усилията за рециклиране при строителство и разрушаване, от 49 щата и DC, 28% имат забрана за изхвърляне на C&D материали или изискване за рециклиране.

Факт 12

През 2015 г. проектите за зелен дизайн в търговска среда генерират 1,14 милиарда щатски долара приходи.

Факт 13:

Федералната агенция по пътищата казва, че вече е възможно да се рециклират 90 до 100% от рециклираната асфалтова настилка.

Факт 14

Инвестирането в LEED сертификат се отплаща. Сега разработчиците избират да строят по-добри сгради, използвайки процеса LEED, тъй като той незабавно влияе върху производителността и крайния резултат на сградата.

Какво можем да правим

Много строителни мениджъри не знаят откъде да започнат, когато става въпрос за рециклиране на техните C&D строителни отпадъци , но това е невероятно ценно. Таксите за сметища продължават да растат, а потребителите са по-фокусирани от всякога върху устойчивостта. Изборът да не рециклирате може да струва повече, отколкото си мислите.

Има по-добър начин да се справите с C&D отпадъците, отколкото просто да ги изпратите на депо. Ето само няколко съвета откъде можете да започнете:

  • Разделете вашите материали в различни контейнери, за да увеличите потенциалното спасяване. Дърво, бетон, зидария, асфалт и зидария могат да бъдат рециклирани.
  • Разпознайте потенциала за намаляване на разходите чрез ценни стоки като стомана, алуминий, мед и месинг.
  • Открийте данъчни облекчения и привлечете нови клиенти чрез LEED сертифициране и признаване.
  • Дарете стари материали на организации с нестопанска цел.