8 предимства на домовете за възрастни хора Част 1

Решението дали да преместите любим човек в дом за грижи може да бъде трудно и често обезсърчително решение.

За да ви помогнем с решението ви, ние съставихме списък от 8 предимства на грижата в старчески дом, за да хвърлим светлина върху положителните страни за вас и вашите близки.

8 предимства на домовете за възрастни хора

1) Безопасна среда с професионалисти

Едно от основните предимства на домовете за възрастни хора е, че те са безопасно и сигурно място за възрастните обитатели. Това носи на роднините спокойствие със знанието, че техният любим човек е обгрижван. Обучен персонал винаги е на разположение в дома за резидентни грижи. И ако се изисква старчески дом, жителите ще имат достъп до 24-часови грижи от обучени медицински сестри за техните медицински състояния. Ако любим човек страда от Алцхаймер или деменция, той ще получи допълнителните грижи, от които се нуждае.

2) Редовно хранене и правилно хранене

Доброто хранене е важно през целия ни живот, но е особено важно, когато остаряваме, за да пестим енергия и да поддържаме здравето си. Разбираемо е, че апетитът намалява с напредване на възрастта, но когато възрастните хора забравят храната, отслабнат драстично или способността или желанието им да приготвят храна намалява, преместването в дом за грижи може да бъде най-безопасният вариант.

3) Оставане на топло

Всички искаме да живеем комфортно. Но много възрастни хора не могат да си позволят да отопляват домовете си, особено при днешните цени на газ и електричество, като много от тях са изложени на риск от хипотермия, което е особено опасно за възрастните хора. Едно предимство на дома за възрастни хора е, че разходите за отопление се покриват от таксите за домовете за възрастни хора. Така че жителите няма да се притесняват за разходите за включване на отоплението. Жителите получават редовно и питателна храна и се поддържат хидратирани, облекчавайки стреса, изпитван от близките. Някои домове за грижи сервират храна в стаята на обитателя, ако желаят. Но едно предимство на дома за грижи е общата трапезария, където обитателите могат да споделят храна с компания.