Алтернативен туризъм: рафтинг

Идея за алтернативен туризъм. Рафтинг турове – за тези, които имат много енергия и  малко опит

Почивката наближава, и ако стандартните възможности за почивка са отегчение вече за Вас, тогава е време да опитате нещо ново.

За тези, които искат да получат заряд от положителни емоции и адреналин, рафтингът е прекрасното нещо!

Този вид преживяване е с надуваема лодка, в екип от 6-12 души под ръководството на опитен инструктор. Най-често рафтинг обиколките се правят по бурните планински реки и бързеи. Рафтингът Ви гарантира незабравими моменти и отлични снимки.

Кой е подходящ за рафтинг турове?

Рафтинг туровете са добри, защото са подходящи за начинаещи, които никога не са държали весла в ръцете си, както и за опитни туристи, това е прекрасна възможност да се отпуснат и да се забавляват.

Начинаещите не трябва да се страхува от рафтинг – инструкторите, които качват група от туристи, определено няма да Ви отведат до пътя на високата категория на сложност. Максимумът, който Ви очаква, е люлеенето на вълните и студения спрей в лицето.

Опитните водни туристи, макар и да се отнасят снизходително към рафтинга, също не го отказват, защото знаят за ползите.

Най-добри маршрути за рафтинг.

Рафтингът отдавна е популярен, а най-добрите възможности можете да се предложат там, където, разбира се, има планини. Той е възможен и на равнинна територия, но  удоволствието от него не е същото.

За класическия летен рафтинг ще Ви е необходима спасителна жилетка и каска.

Ако пътуването Ви е през пролетта (или през лятото, но в планините, където температурата на водата е ниска през цялата година), трябва да закупите и подходящо облекло.

Продавачът в специализирания магазин ще Ви помогне да го изберете правилно, само не забравяйте, че костюмът трябва да приляга плътно към тялото и не можете да носите нищо под него, за да не се загуби термо ефектът. Освен самия гащеризон, си струва да се купят ръкавици и чорапи, както и обувки с гумена подметка.

Рафтингът е много интересно преживяване, което си струва да се усети, дори и да сте далеч от спортния туризъм!

Вашият коментар