Безжичните слушалки vs. класическите кабелни слушалки

Блутут безжични слушалки vs. класическите кабелни слушалки

Запознай се с преимуществата на smart Блутут слушалките. Ето и кратко резюме на предимствата на безжичните малки слушалки тип “тапи”

+1 Безжичните Блутут слушалки дават на потребителя повече възможност за движение. Това важи с особена сила за тези, които се занимават със спорт: фитнес, джогинг, колоездене, скуош или трекинг. Няма излишни кабели, които да се омотават и да дърпат ухото ти. Имаш пълна свобода на движение и ще можеш да тренираш с усърдие и размах, като същевременно се наслаждаваш на добър звук и любимата си музика. С една дума – несравнимо малки и удобни!

+2 Wireless Блутут слушалките са идеални за бърза комуникация между смарт устройства. Не е нужна конфигурация на wi-fi или други времеемки настройки, свързването става лесно с всички устройства, които имат блутут технолигия – на практика всички съвременни смартфони, таблети, компютри, смарт телевизори. Бързо и удобно, в рамките на секунди и вече сте свързани с източника!

+3 Трето предимство е, че новите модели имат вграден микрофон и контролери за звука. Знаеш колко е трудно да търсиш как да намалиш звука си с копчето по кабела. Вече управляваш музиката си директно от устройството, разговаряш по телефона с едно натискане на мултифунционалния бутон на слушалките. Каква лекота!

+4 Екипът ни с радост установи още едно преимущество: вече има и водоустойчиви модели! Не е ли уникално?! Неподвластни на метеорологичните условия тези слушалки ще работят и при влага или при мъгла. Водните капчици няма да проникват в тях и те ще останат невредими. Ако спортуваш активно и се потиш повече, отново тези слушалки няма да те подведат.

Блутут безжични слушалки – качество на звука

Принципно звукът през Bluetooth не е толкова кристален, колкото когато идва по кабел. Това има своето обяснение и е съвсем нормално. Блутут (Bluetooth) технологията използва съвсем различен начин на пренос на данни и компресиране. Според нашите наблюдения, производителите използват по-често 4 и 4.1 версиите на Блутут (Bluetooth) технологията, вместо 4.2, в която преноса на данни е по-бърз и обема им е по-голям. 4.2 е много по-добра за много функции през блутут, но не  и за безжични слушалки. Причината е следната: за истински безжичните слушалки е по-добре да се използва малко  по-бавен трансфер на данни, за да има по-добър звук и по-качествена връзка между слушалките и източника. Технологията блутут (Bluetooth) 5 има много нови характеристики и фунции, които може бе ще оптимизират още качеството на аудиото, но според нашите източници сред производителите, тя няма да бъде достъпна поне в близките 6 месеца, а може би и повече.

Що се отнася до подобрения за качеството на звука, различните фирми използват различни технологии за подобряване на качеството на аудиото, намаляването на околния шум при разговори и оптимизират качеството: цифрово подобрение на звука, технологиите Apt-X Codec, CVC6 и други, които изчистват външни шумове и несъвършенства на сигнала и звукът става аналогичен на кабелните слушалки. В резюме, истински безжичните слушалки предлагат добра и стабилна връзка с устройството и качествен стерео звук, напълно приемлив за всеки нормален потребител.
Източник: smartdevicess.bg

Вашият коментар