Видеонаблюдение със скрити камери – за или против?

Видеонаблюдението е част от бизнеса, както и от ежедневието ни. Без значение, дали става въпрос за домашна сигурност, или за сигурността в офиса, на работното място, чрез ефективно следене може да се докаже, че е извършено престъпление. Нещо повече, може да се предотврати такова, тъй като повечето хора със зли намерения, трудно биха посмяли да „атакуват“ добре защитен обект.

Е, не липсват случаи и когато, нахлузвайки качулки, крадци разбиват магазини, апартаменти, и успяват да извършат грабеж, но в повечето случаи, особено с камери с добра разделителна способност, и подобни лица биват заловявани.

Скрититите камери намират все по-голямо приложение, но не в охранителната дейност на обект, а когато някой желае да изобличи схема, престъпление, изневяра и други сходни.

Благодарение на малките размери, често скритата камера може да бъде замаскирана по начин, по който никой да не предположи, че бива записван. Естествено, спрямо законите на България, възпроизвеждането на видеозапис, без ответната страна да е дала съгласието си, е незаконно, но ако приемем, че следите вашата половинка, съмнявайки се в изневяра, то скрита камера би ви свършила чудесна работа.

Обикновените камери, както казахме по-горе, освен за запис, служат и за сплашване на хората със зли намерения към Вашият обект. Именно и поради тази причина, когато се касае за избор на камери за дома или офиса, ви преоръчваме да действате с традиционен тип камери.

Благодарение на многото модели, и като размери, и като характеристики, днес можем смело да заявим, че пазарът е залит с продукти. Можете да се вмъкнете в разумна ценова граница, а можете да инвестирате и повече, стига да искате по-добра производителност и функционалност.

Ако нямате опит във видеонаблюдението, спокойно можете да поискате съдействие от представител на Spy.bg – магазинът, предлагащ шпьонска техника и всякакви модели камери. Отзивчивият и любезен персонал ще Ви информира и даде добро предложение.

Вашият коментар