Газови отоплители

Газови конвектори

Животът далеч от екватора диктува собствените си закони. След понижението на температурата на улицата, се охлаждат и домовете отвътре. В този преглед ще разгледаме решение за такава ситуация, като разкажем за най-добрите видове газови калорифери.

Газовите уреди за отопление са напълно независими от електричеството. За да работят, те не се нуждаят от допълнително оборудване, с изключение на цилиндър с втечнен газ.

Категории:

  1. Mобилни газови калорифери за дома и градината
  2. Газови нагреватели за гаража
  3. Преносими газови нагреватели за палатки
  4. Стенни газови конвектори за дома
  5. Калорифери за открито

Видове газови нагреватели

Такива нагреватели могат да имат затворена и отворена горивна камера. Модели от затворен тип за изгаряне на газ отвеждат въздуха от улицата и отстраняват продуктите от горенето чрез специална тръба, прокарана през стената. Те са подходящи за дома или градината и могат да бъдат алтернатива на газовия котел. Моделите с отворена горивна камера не са много подходящи за жилищни помещения или изискват използването на вертикален комин.

Каталитични газови нагреватели

Устройства от този тип работят чрез окисляване на веществата върху повърхността на катализатора, в която се отделя голямо количество топлина. Процесът е почти безшумен и без пламък. Методът на каталитично горене е по-надежден, ефективен и безопасен в сравнение с този, използван с конвенционалните инфрачервени нагреватели.

Керамични газови нагреватели

По аналогия с електрическите аналози, такива нагреватели работят чрез насочена топлинна радиация и топлина не на въздуха, а на повърхностите на стените, предметите, както и на хората в помещението. Източник на отоплението е газова горелка. Използването на керамични плочи позволява пълното изгаряне на горивото и елиминирането на вредните емисии.

Оръжия с топлинен газ

Те имат цилиндрична форма и работят на принципа на вентилационен нагревател, при който ролята на нагревателния елемент се изпълнява от газов топлинен генератор. Те се захранват от бутилиран газ, а мощността обикновено се регулира от скоростна кутия.

Вашият коментар