Допинг контрол и полуживот на различните стероиди в тялото

Допинг контрол и употреба на стеориди. За повечето хора, които употребяват Анаболни Стероиди, допинг контрола не е проблем за който да се притесняват. За онези обаче, които са подложени на регулярен допинг контрол , този проблем може да се превърне в основен.

Ако сте обект на допинг контрол, в повечето случай ще бъдете подложен на стандартен тест с който ще бъде измерено съотношението на Тестостерона и Епитестостерона. При него, ако съотношението между двата хормона надвишава 6:1 в полза на Тестостерона, то със сигурност ще бъдете хванат.

За да успеете да преминете успешно имате две опции. Да спрете приема на анаболни стероиди достатъчно дълго време преди самия тест, за да могат те да са се изчистили от системата Ви. Или да използвате синтетичен Епитестостерон, който да нормализира съотношението Тестеостерон-Епитестостерон. Добре е да вземете мнението на консултант преди да го правите.

Допинг контрол и избор на правилните стероиди

Ако сте атлет, който използва Анаболни Стероиди и е подложен на допинг контрол, най-важното нещо, което трябва да имате в предвид е това, че всеки стероид има определено време в което остава в организма и може да бъде засечен. За пример Анаболни Стероиди, като Дека-Дураболин (Нандролон), могат да бъдат засечени над година, след последната инжекция. Голяма част от тестостероновите продукти с дълги естери или миксове, също трябва да бъдат избягвани. Като на тяхно място се използват такива с кратки естери или без.

 

Вашият коментар