Как е правилно да се избере зелено училище или летен лагер за детето

За да пресметнете съотношението на плюсовете и минусите на лагерите спрямо плюсовете, следвайте няколко прости съвета:

Изберете лагера въз основа на интересите и характеристиките на вашето дете. Съберете възможно най-много информация за дестинацията. Сайтът на лагера, разрешителните и прегледите на децата във ваканция ще помогнат за това. Говорете с детето си за графика на лагера и честотата на обажданията до дома. По-добре е да кажете предварително, че няма да ви се обаждат по-често от веднъж на ден.

Храна в лагера

Не споделяйте притесненията си със сина или дъщеря си. Но е много полезно да четем заедно програмата на лагера и да помислим как детето може да се докаже по различни въпроси. Храна в лагера Храненето в детския лагер е по-важно от всички дейности, смятат много родители. Човек може да спори за приоритетите, но е безспорно, че храната на детските маси трябва да бъде висококачествена, здравословна, вкусна и да отговаря на изискванията на закона. Но организацията на хранене за деца в лагера може да бъде различна.

Най-често срещаният план за хранене е пет хранения на ден. В този случай менюто в детския лагер включва три пълноценни хранения и две закуски, обикновено между обяд и вечеря, а също и преди лягане. Понякога между закуска и обяд се добавя лека закуска.

В селски лагер за юноши и младежи храненето може да бъде четири или три пъти на ден. В палатковите лагери често се използва и опростен план за трикратно хранене. Обърнете внимание обаче, че децата ядат топла, прясно приготвена храна три пъти на ден и също се добавя лека закуска.

Меню

Менюто на летния лагер се разработва за седмица, за 10 дни и се случва по време на цялата смяна ястията никога да не се повтарят. Примерно меню често се публикува в сайтовете на лагера: може би детето ще се осмели да отиде там, където се приготвят палачинки или кюфте супа. Ясно изискване към храната е хранителният баланс. Това означава, че месни, рибни, зеленчукови, млечни и яйчни ястия се приготвят за деца. За лека закуска предлагат компоти, ферментирали млечни продукти, пресни плодове и сладкиши. Пикантните, твърде мазни, тежки храни, които могат да причинят храносмилателни проблеми, са изключени от менюто.

Четете продължение в следващата статия, а за нас ще научите тук: https://skillception.com/.

Вашият коментар