От какви материали се тъкат килимите

Ще ви запознаем от какви материали се тъкат килимите. От синтетичните материали акрилните влакна могат да бъдат поставени на първо място. Вярно е, че килимите, изработени от такива влакна, изискват по-често почистване. Те се заменят с килими, изработени от найлонови влакна, които се раздробяват по-бързо и лесно се замърсяват, ако нямат специална обработка.

Найлонът обаче е много издръжлив, както и полипропиленът. Икономичен материал е синтетичната коприна, която често се добавя към други влакна, за да им придаде обем, но самата тя има слаба еластичност.

От какви материали се тъкат килимите

С появата на синтетични влакна се появиха и нови технологии за производство на килими. Веднъж всички килими били изтъкани върху станове, като гоблени. Днес повечето продукти се правят с помощта на купчинни бримки на машини, които шият груби основи с бримки от насипни прежди. Такива машини правят килимите много пъти по-бързи и по-евтини от станове.

За контакт с нас: телефон 0888249719. Фирма ТОНИТЕКС ООД.  София, бул. Христо Ботев, № 92.

Грижа за килимите

Грижата за килимите, изработени от синтетични и естествени материали, е проста. Състои се в редовно почистване с прахосмукачка (за предпочитане не само от предната страна, но и отвътре), като от време на време е препоръчително да се използва мокро почистване с шампоан. Повечето петна могат лесно да бъдат отстранени с конвенционални почистващи препарати, а механичните повреди обикновено се поправят лесно у дома.

Единственото нещо, което трябва да избягвате, е да съхранявате килима, сгънат наполовина или четири, тъй като това създава забележими гънки, които развалят външния вид. По същата причина не избивайте килима, като го окачите на въже. И ако стриктно се спазват всички препоръки, домашният „символ на вкус и стабилност“  ще служи не само на вас, но и, вероятно, на вашите деца и внуци.

Килимът е едновременно лукс, стил и уют, в допълнение, той изпълнява и практическа функция: отстраняване на прах, шумопоглъщане, топлоизолация. В нашия онлайн магазин на килими можете да закупите килим от всякакъв размер, цвят и материали. Тук ще намерите както малки, така и големи килими, а пухкавите и гладки килими, късите и дългите килими, правоъгълни и овални – са различни.

Вашият коментар