Предимства при владеенето на английски език

Често си задаваме важния въпрос: дали трябва да учим английски като възрастен, какви трудности може да срещнем при изучаването на език и как да ги преодолеем, съществуват ли някакви предимства на възрастните пред децата при изучаването на английски език

Английският език е задължителен предмет в училищата и университетите по целия свят. Все повече млади хора го владеят свободно и могат да общуват на него. Но какво да кажем за тези, които са учили немски или френски в училище? Трябва ли да учат английски език възрастните? Нашият доста предсказуем отговор е „Да!“

Някои могат да попитат: Защо? Отговаряме: В момента е трудно дори да работите на компютър без да знаете английски език, да си намерите добре платена работа, да прочетете инструкции за домакински уреди и т.н. Следователно английският език всъщност е просто необходимост в съвременния живот, за да създаде добро бъдеще и всъщност никога не е късно да започнете да го изучавате, при това успешно.

Ето още предимства, ако възрастен човек владее английски език

  • Езикът е безспорно предимство при установяване на бизнес контакти.
  • Където и да отидете да пътувате, английският език е нещо обичайно във всички страни по света. С този език ще се разберете на почти всички континенти и във всички краища на света.
  • Английският позволява на един от първите да научи чужди новини, да чете литературни новини, да се запознае с игри, филми, песни в оригинал и да получи незабравимо изживяване, осъзнавайки, че сте чули точно казаното.

Знанието и преподаване на на английски език днес придоби постоянна стойност – доброто образование предполага владеене на този език!

Много често възрастните хора казват: „Имам проблеми с паметта. Не мога да си спомня нищо. По-лесно е децата да учат езици – те попиват всичко като гъба. „

Не се отказвайте. Всичко ще се получи!

Езикът може да се научи на 20, 30, 60 и дори на 80 години. Хората по света доказват, че ученето никога не е късно. Повечето от учещите се в курсовете са възрастни, започвайки от 20 години и завършвайки на 50-60 години. Страхотни са в изучаването на английски език, владеят говорим английски език и общуват и отлично издържат международни изпити. По-лесно е възрастният да се концентрира върху урок, да разбере сложните правила, отколкото дете.

Съвременните методи за преподаване на английски език за възрастни отчитат всички особености на нашата памет и ни позволяват да владеем езика на всяка възраст.

Докато има желание, има възможност.

Източник: LONDON School of English

Вашият коментар