Трайно отслабване

Трайно отслабване – Когато говорим за отслабване, много често хората гонят конкретна цел, дата, събитие и са говоти на всичко за да постигнат желания резултат в точния момент. Веднъж постигнали желаните резултати, е време да се помисли за трайното поддържане на резултатите и запазване на фигурата.

В тази статия ще Ви дадем пет съвета, как трайно и сигурно да отслабнете

Трайно отслабване в 5 стъпки

1. Не прибягвайте до супер рестриктивни диети.  Употребата на крайно рестриктивни диети е приемлива за кратки периоди. Също и когато говорим за много затлъстели хора, които трябва спешно да свалят килограми, поради здравословни причини. Продължителната употреба на подобни диети води до подтискане на хормоналното производство. Това създава безкраен глад и в крайна сметка довежда до йо-йо ефект и връщане на загубените килограми бързо след спиране на режима.

2. Изградете си здравословни навици. Създаването на добри здравословни навици е отлична основа за трайното поддържане на теглото и доброто здраве.

3. Намерете физическа активност, която Ви харесва.  На всички ни е ясно, че без физическа активност, загубата на тегло и поддържането му е много трудна задача. Не винаги обаче, физическите натоварвания трябва да бъдат неприятни и тежки. Намерете спорт или активност, която да практикувате с удоволствие и постоянство. По този начин ще си гарантирате повишен метаболизъм, добро настроение и лесно поддържане на фигурата.

4. Намалете стреса. Намаляването на стреса и създаването на баланс в ежедневието е добра предпоставка за поддържане на добър и здравословен начин на живот. Постарайте се да елиминирате ненужния стрес в ежедневието си.

5. Бъдете постоянни. Постигането на трайни резултати, независимо от целите и стартовата Ви позиция, до голяма степен ще зависят от Вас и това колко сте постоянни. Вярвайте в процеса и се придържайте към целта си!

Източник: Zobim.net

Вашият коментар