Червилото – от Ренесанса до наши дни

Червилото – от древността до наши дни

Единственият козметичен продукт, който прилепва като малка черна рокля на всяка жената е червилото. От всички продукти за разкрасяване, няма друг такъв, който така да завърши цялостната визия на една дама като същевременно подчертае усмивката и устните й.

Червилото е познато от древността – още в Египет и Елада са подобен продукт. В Римската империя също, добрият външен вид е бил важен и затова богатите семейства са имали персонал, който да се грижи специално за т.нар. домашна козметика. Все пак като район от където е произлезло червилото се счита Близкият Изток. Там жените държали особено много на алено червените устни. Това било харесвано и от мъжете – съпругите им така да са подчертали женствеността.

Развитие през Ренесанса

В Ренесансова Европа Кралица Елизабет I е обожавала червеното червило и е плащала на придворните за откриването на по-дълготрайна субстанция за оцветяване на устните. Самият продукт е бил израз на еманциапция на жените в началото на миналия век, а през втората свтовна война вече е бил задължителен аксесоар. Благодарение на кино индустрията жената, която популяризира този продукт най-много в света е актрисата Мерлин Монро. Тя е емблемата на ярко червените устни през 20-ти век не само в Холивуд и САЩ, а по света.

Червилото: как бързо да променим визията си

Червилото е най-бързото средство, с което може да се промените от сладко момиче до страстна жена за секунди. Цветът му може да подчертае личността ви или да ви придаде друг, различен вид.

Нанасянето на червило е изкуство. Има няколко процедури, които се прилагат преди нанасянето му.

  1. Желателно е устните да се почистят с тоник и тогава се нанася тънък слой поддържащ крем за по голяма трайност. Контурният молив служи за изрисуване на повърхността на устните. Ако контурът се отличава, туширайте с четка. Моливът трябва да е с цвета на червилото или един тон по-тъмен.
  2. После сложете два пласта червило, за да се запази яркостта му, като първият се попива със салфетка, напудря се  и после отново  се  попива.

Знаете, че червилото позволява да експериментираме. Можем да смесваме  цветове, да променяме формата на устните си, да се определяме като определен тип жена и т.н. Цветният нюанс е като подпис на нашето лице – не си го слагаме за поводи, то ги създава. Червилото е емблематичната марка на всяка жена!

Статията е предоставена с любезното съдействие на Онлайн магазин за маркова козметика Nardis.bg

Вашият коментар