4 Иновативни устройства, формиращи бъдещето на домашната сигурност

4 устройства, формиращи бъдещето на домашната сигурност

Пълната потенциална технология, когато става въпрос за бъдещето на домашната сигурност, е трудна за разбиране. В края на краищата, това са вълнуващи времена, когато на пазара непрекъснато се появяват нови технологични постижения и иновативни устройства, които обещават да направят живота по-лесен и по-безопасен.

Прочетете повече за четири от тези устройства и ролята, която те играят в бъдещето на домашната сигурност в следните редове.

 1. Видео врати

Най-новото поколение звънец на вратата ви позволява да видите кой е на вратата – без да се налага да става от леглото. Всъщност дори не трябва да си у дома.

Ето някои от вълнуващите възможности на днешното поколение видео звънене:

 • потребителите в реално време могат да получават сигнали чрез своите телефони – независимо от местоположението им
 • широки зрителни ъгли
 • HD видео запис, задействан от сензори за откриване на движение
 • двупосочен звук, който позволява на потребителите да отговорят на вратата, сякаш винаги са вкъщи
 • Видео с висока динамична гама (HDR), която показва остри детайли дори в ярки и тъмни зони.
 1. Камери, базирани на дронове

Системата за повишаване на осведомеността, свързва външни сензори с въздушна камера, базирана на безпилотни летателни апарати, за да предостави на собствениците на жилища пълна представа за това какво става около техните свойства.

Когато сензорите забележат необичайна активност, летящата камера се разгръща до интересуващата се точка. Оттам той изпраща видеоклип на живо на устройството на потребителите, за да ги предупреди.

Нещо повече, дронът ще използва диференциален GPS за прецизна навигация и ще разполага с усъвършенствана функция за автопилот за автономен полет.

Системата все още не е официално стартирана, но тестовете са насрочени за тази година и заинтересованите могат да се регистрират на сайта си, за да бъдат уведомени за актуализации.

Тази система осигурява поглед към бъдещето, където собствениците ще могат да идентифицират и проучат всяка необичайна дейност, която се извършва навсякъде по тяхната собственост, чрез използване на технологията за безпилотни самолети.

 1. Домашни камери за сигурност с разпознаване на лица

Софтуерът за разпознаване на лице вече може да бъде намерен в някои от новите версии на смартфоните днес, но технологията може успешно да се използва и за целите на домашната сигурност.

Интелигентната вътрешна охранителна камера Netatmo, наречена „Добре дошли“, например, разпознава лицата и уведомява потребителите, когато децата или възрастните родители са вкъщи безопасно.

Също така, той може лесно да бъде преместен от една част на дома в друга и да предупреди собствениците, когато открие лицето на непознат чрез приложение за телефон. Сигналът идва с картина на лицето на непознатия и видеозапис, който позволява на потребителите да знаят точно какво се случва в домовете им.

 1. Интелигентни брави на вратите

Макар че трябва да изчакаме някои новаторски устройства да станат достъпни, някои вече са на пазара. Всъщност те съществуват от известно време.

Сред тях са интелигентните брави, като например цифровия интелигентен обхват за заключване. Ето само някои от предимствата на инвестирането в система без ключ за Вашите врати:

 • спечелете свободата ефективно да защитавате вратите си, без да е необходимо да носите физически ключове навсякъде
 • отключете дистанционно вратата си
 • предоставяне на временен достъп на гости, чистачи или други доставчици на услуги чрез телефонно приложение
 • следете кой минава през вашата врата и кога.

Ако искате да надстроите сигурността на дома си, като използвате вратите си с интелигентни брави, знайте, че нашите обучени ключари могат да ви помогнат с това. Не се колебайте да се свържете с нас за повече информация.

 

Вашият коментар