4 съвета за подобряване на сигурността в дома Ви тази пролет

Пролетта е тук, така че сигурно сте започнали да работите по вашия списък за пролетно почистване. Ще трябва да направите повече от това да пуснете свеж въздух и да подредите имота си от горе до долу, за да подобрите дома си този сезон.

4 съвета за подобряване на сигурността в дома Ви

Възползвайте се от повишаващите се температури, за да увеличите сигурността на дома си. Ето четири ефективни съвета, които ще ви помогнат да защитите по-добре вашето семейство и вашите активи.

Както се казва, винаги е по-добре да си в безопасност, отколкото да съжаляваш.

  1. Докато влизате от една стая в друга, за да почистите дома си, отделете известно време и да подредите всички бележки и документи, които имате в дома си. Направете им копия и ги съхранявайте на сигурно място. Вземете цифрови снимки, включително близки планове, които показват подробно елемента.

Защо е важно да го направите? Домашният инвентар може да бъде много полезен в случай на злополука, като пожар или кражба с взлом. Ще можете да предоставите точна документация на застрахователната компания или полицаите, които разследват случая ви.

 

  1. Съхранявайте домашните си системи за сигурност без видимост

Когато се насочват към даден имот, крадците винаги ще се опитват да се възползват от възможните уязвимости в системата за сигурност. Затова вниманието към детайлите е от първостепенно значение.

Ако разполагате със система за домашна сигурност, най-добре е да прикриете всички свързани кабели около екстериора на вашия имот. Това е лесен начин да се гарантира, че крадците няма да могат да деактивират системата ви отвън, като прерязват кабелите.

  1. Използвайте осветление, за да пазите крадците

Вярно е, че дните са по-дълги през пролетта в сравнение със студените сезони. Все пак, инсталирането на защитни светлини е нещо, което трябва да се помисли, ако искате да добавите още един слой на безопасност към вашия дом.

Осветете всички входове към дома си през нощта. Една ярко осветена къща е по-вероятно да изплаши крадците. Използвайте инфрачервени детектори, базирани на движение, които се активират автоматично за останалите области около вашия имот.

Обмислете използването на таймери за превключване на светлината вътре. Те позволяват на осветлението да се включва и изключва автоматично и по този начин да се появява някой, който винаги е у дома.

 

  1. Инвестирайте в Smart Lock

Ако ви е омръзнало да носите ключовете си навсякъде, това може да е най-доброто решение за вас. Интелигентните брави осигуряват удобен, иновативен, без ключ начин за осигуряване на вашия дом. Имате няколко възможности да отворите вратата си:

 

  • Чрез въвеждане на PIN код
  • Чрез безжично дистанционно управление
  • От вашия смартфон, когато е свързан към система за интелигентен дом.

Чрез използването на тези ключалки, вие елиминирате риска от заключване или загуба на ключовете. Това ги прави отлично допълнение към вашата система за домашна сигурност. И независимо от вида на вратата, има интелигентно заключване, което е идеално за вашия дом.

Всички тези съвети са лесни за изпълнение и ще направят дома ви по-малко привлекателен за крадци. Също така, те идват с допълнителна полза от осигуряването на така необходимия мир на ума. По този начин ще можете да се насладите на това красиво време на годината, като знаете, че имотът и семейството ви са по-добре защитени.

Източник: ключарски-услуги.bg

Вашият коментар